Politică

Clujenii au de astăzi un nou prefect

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/14/05-prefect.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />O echipă nouă va fi instalată la conducerea Prefecturii Cluj.</p>

Ministrul Delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre participă astăzi la ceremonia de investire a prefectului şi subprefectului judeţului Cluj.

Potrivit unor surse din USL, Gheorghe Vuşcan va ocupa funcţia de prefect, în timp ce Mihnea Iuoraş va deţine funcţia de subprefect. Cele două nume au fost vehiculate încă de acum o lună, când Guvernul Ponta l-a demis pe Florin Stamatian din funcţia de prefect al judeţului Cluj.

Vuşcan şi Iuoraş, propuşi încă de acum o lună

La nivelul PSD au existat, încă de acum o lună trei propuneri, mai exact Ivan Ilarie, Valentin Cuibus şi Vuşcan. Dintre acestea, numele „de pe buzele tuturor“ a fost Vuşcan. El a ocupat funcţia de consilier local şi este profesor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Liberalii s-au decis mai greu, în urmă cu o lună, în privinţa propunerilor pentru funcţia de subprefect. „Dorim ca acest post să fie ocupat de o persoană cu experienţă, o persoană care să servească intereselor clujenilor, cetăţenilor. Eu, în calitate de vicepreşedinte al PNL Cluj, îl susţin pe Mihnea Iuoraş“, a spus atunci, vicepreşedintele PNL Cluj, Mihai Szeplekan pentru Monitorul de Cluj. Iuoraş are 32 de ani şi ocupă, în prezent poziţia de vicepreşedinte a Curţii de Onoare şi Arbitraj (COA) PNL. A  fost vicepreşedinte la nivel naţional în cadrul Organizaţiei de Tineret a PNL şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietarilor.

Stamatian, prefect din 2009

Vă reamintim că Florin Stamatian a fost demis din funcţia de prefect în urmă cu o lună, după investirea noului guvern. Profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Florin Stamatian este prefect din februarie 2009, când a renunţat şi la calitatea sa de membru PDL. Recent, USL Cluj a cerut revocarea prefectului Florin Stamatian pentru că presa a scris despre el că a participat la o şedinţă a PDL Cluj. „Prefectul Florin Stamatian, înalt funcţionar public, a încălcat prevederile Legii nr. 340/2004 privind Instituţia Prefectului şi a încălcat principiul imparţialităţii”, spuneau atunci reprezentanţii USL.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter