Politică

Boc, învingător în fața lui Nicoară

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/21/01-emil boc marius nicoara.jpg" border="0" align="right" />Cum se împart procentele intenției de vot între principalii candidaţi înscrişi în cursa pentru câştigarea administraţiei locale.</p>

Emil Boc ar câştiga bătălia pentru Primăria Cluj-Napoca, cu 45% din voturi, în timp ce Marius Nicoară ar obţine 41%, arată un studiu GeoPol Transilvania, realizat în perioada 11-17 mai. La mare distanţă de cei doi s-ar afla Eckstein-Kovacs Peter (UDMR), care ar obţine doar şase procente.

„Diferenţa dintre cei doi, foarte puţin peste marja de eroare a cercetării, este semnificativă pentru viitoarea magnitudine a bătăliei electorale de la Cluj-Napoca. În plus, având în vedere că datele sunt culese în prima săptămână de campanie, nu putem vorbi propriu-zis despre o ierarhie, însă putem spune că s-au trasat „cadrele bătăliei”: Nicoară merge în ton cu USL şi pare nominalizarea potrivită a alianţei pentru Cluj-Napoca în contextul actual; Emil Boc este „tras în jos” de tendinţa descrescătoare a PDL, dar partidul e parte din identitatea lui politică, neputând evolua decât în acest tandem. Cursa lui Boc pentru fotoliul de primar cunoaşte şi aspecte uşor dramatice, deoarece este şi cursa pentru viitorul său statut în PDL. Marea întrebare pe care o vor clarifica următoarele săptămâni de campanie este dacă Emil Boc are un electorat personal la Cluj-Napoca, pe care să şi-l conserve în ciuda previzibilelor acţiuni destabilizatoare ale „tăvălugului” USL, potenţat de către „luna de miere” a guvernării Ponta”, se arată în analiza GeoPol la sondaj, potrivit realitatea.net. Studiul GeoPol mai arată că USL ar lua cele mai multe voturi la Consiliul Local, mai exact  48%, în timp ce PDL este creditat cu doar 33%, iar UDMR cu 11 procente.

Alin Tişe, la Consiliul Judeţean

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, potrivit GeoPol, actualul preşedinte, Alin Tişe, ar câştiga un nou mandat, cu 49% din voturi. În acelaşi timp, contracandidatul său liberal, Horia Uioreanu ar obţine 36%, mai arată realitatea.net. De asemenea, la Consiliul Judeţean USL ar lua cele mai multe voturi, 47%, urmat de PDL, cu 35% şi UDMR cu 10%.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.082 subiecţi şi are o marjă de eroare de +/-3,4%, la un nivel de probabilitate de 95%.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter