Politică

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu şefii structurilor MAI din Transilvania

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/14/02-ioan rus _sc_003.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul de Interne Ioan Rus s-a întâlnit, sâmbătă, la Cluj-Napoca, cu şefii structurilor Ministerului Administraţei şi Internelor din Transilvania.

În conferinţa de presă care s-a desfăşurat după reuniunea de lucru, ministrul Ioan Rus a declarat că obiectivul prioritar al instituţiei guvernamentale pe care o conduce este aderarea României la spaţiul Schengen. Rus a precizat, în context, că luni va începe o suită de întâlniri cu ambasadori şi miniştri de interne din ţările Uniunii Europene.

Referindu-se la fondurile de care dispune MAI, Ioan Rus a arătat că instituţia are bugetul alocat de fostul Executiv, dar o posibilă rectificare bugetară va putea asigura o suplimentare financiară.

Ministrul Ioan Rus a precizat că discuţiile cu comandanţii Inspectoratelor de Poliţie, Jandarmeriei, şi Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Transilvania au vizat problemele cu care se confruntă, în prezent, aceste instituţii, de la cele de ordin legislativ până la dificultăţile financiare, lipsa de combustibili şi unele aspecte organizatorice.

„Le-am explicat că în acest an există restricţii legate de bugetul alocat de vechiul Guvern, este un an special, având în vedere ca avem două scrutinuri de organizat. Cel mai important obiectiv, aderarea la Schengen, nu este îndeplinit. Acest Guvern are un statut de 6-7 luni, astfel că trebuie să privim cu mare atenţie posibilităţile pe care le avem”, a declarat ministrul de Interne.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor le-a cerut şefilor de structuri cu atribuţii în organizarea alegerilor locale din iunie, să dea dovadă „de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă faţă de cei care nu respectă legea”, insistând asupra faptului că îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor pe această linie constituie o modalitate de a recâştiga încrederea cetăţenilor.

Referindu-se la aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Ioan Rus a afirmat că aceasta este „prioritatea MAI”.
Combaterea şi eliminarea faptelor de corupţie în care sunt implicaţi lucrători ai ministerului au fost discutate, pe larg, de ministrul Ioan Rus cu participanţii la reuniune.

abonare newsletter