Politică

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei: „Continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen”

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Karl Nehammer la Palatul Cotroceni.

Karl Nehammer și Klaus Iohannis. Sursă foto: Administrația Prezidențială Karl Nehammer și Klaus Iohannis. Sursă foto: Administrația Prezidențială

 

 


Președintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul austriac Karl Nehammer. 

Unul dintre subiectele abordate a fost aderarea deplină a României la spaţiul Schengen, scrie Agerpres.ro. 


„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

 


Karl Nehammer se află la Bucureşti unde se desfăşoară, timp de două zile, Congresul Partidului Popular European. 

Reamintim că delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. 


UPDATE 15:23

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, că poziția Austriei rămâne neschimbată în privința extinderii spațiului Schenghen. 


 „Sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, afirmă cancelarul de la Viena într-o postare pe platforma X, vechiul Twitter. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Surpriză la Congresul PPE de la București. Vot în unanimitate pentru aderarea completă a României la Schengen. Austriecii nu s-au mai opus.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Noi decidem cine vine în Europa”

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola: „Sperăm că vom vedea o creştere în participarea la vot în România în urma comasării alegerilor europene şi locale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter