Politică

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Noi decidem cine vine în Europa”

Europenii decid cine vine în Europa și nu rețelele de crimă organizată, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen / Foto: Facebook - European Commission Ursula von der Leyen / Foto: Facebook - European Commission

 

 


Europenii decid cine vine în Europa şi în ce condiţii, nu reţelele de contrabandişti şi traficanţii, a declarat joi, la Bucureşti, Ursula von der Leyen, în discursul susţinut cu prilejul votului pentru desemnarea ei drept candidată a Partidului Popular European la preşedinţia Comisiei Europene.

 


„Împreună am livrat prin Pactul privind migraţia şi azilul. Am întărit frontierele europene şi vom continua să facem acest lucru. Ne-am îndeplinit obligaţiile europene în trecut şi o vom face şi pe viitor. Dar noi, europenii, decidem cine vine în Europa şi în ce condiţii, şi nu reţelele de crimă organizată şi traficanţii”, a spus Ursula von der Leyen, referindu-se la transferul solicitanţilor de azil către ţările terţe, prevăzut în manifestul PPE adoptat miercuri în unanimitate, scrie Agerpres.ro. 

Ursula von der Leyen este singurul politician înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PPE la preşedinţia Comisiei Europene. 


La Congresul Partidului Popular European din 6 - 7 martie participă aproape 800 de delegați cu drept de vot din toate colțurile Uniunii Europene, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne din Uniunea Europrană. 

UPDATE 13:49


Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar. Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ursula von der Leyen, înscrisă oficial în cursa pentru desemnarea candidatului PPE la preşedinţia Comisiei Europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter