Politică

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede modificarea datei alegerilor preşedintelui României

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede modificarea datei alegerilor preşedintelui României.

Camera Deputaților a votat proiectul de lege privind modificarea datei alegerilor preşedintelui României. Sursă foto: Facebook/ Camera Deputatilor Camera Deputaților a votat proiectul de lege privind modificarea datei alegerilor preşedintelui României. Sursă foto: Facebook/ Camera Deputatilor

 

 


Camera Deputaților a votat, marți, cu 183 de voturi „pentru”, 84 „împotrivă” și o abținere proiectul de lege inițiat de UDMR care prevede modificarea datei alegerilor președintelui României.

 


Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 5 alin. (1) din Legea nr. 370/2004, astfel încât alegerile pentru preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de şef al statului, scrie Agerpres.ro

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre", prevede un amendament.

USR a cerut retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate, însă propunerea a fost respinsă de plen, cu  51 de voturi în favoarea acesteia şi 95 de voturi împotrivă. 


Alegerile prezidențiale din 2024 vor fi organizate pe 15 septembrie (primul tur) și pe 29 septembrie (turul doi). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Senatul a adoptat legea prin care se propune modificarea datei alegerilor preşedintelui României

Ultimele Stiri
abonare newsletter