Politică

Primarul municipiului Cahul din Republica Moldova, în vizită la Primăria Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cahul din Republica Moldova, Nicolae Dandiș, a vizitat Primăria Cluj-Napoca, unde a discutat cu Emil Boc despre dezvoltarea mai multor proiecte comune, în special în domeniile educație, cultură, tineret și sport.

Vizita lui Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul din Republica Moldova la Primăria Cluj-Napoca. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc Vizita lui Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul din Republica Moldova la Primăria Cluj-Napoca. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Luni, 26 februarie, Emil Boc l-a primit în vizită pe primarul municipiului Cahul din Republica Moldova.

„Astăzi am primit vizita domnului Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul. Subiectele principale de discuții s-au axat pe tema dezvoltării de proiecte comune, în special în domeniile educație, cultură, tineret și sport. Am discutat, de asemenea, despre posibilitatea dezvoltării unei relații de înfrățire între municipiul Cluj-Napoca și orașul Cahul și, evident, despre demersuri comune în vederea susținerii drumului european al Republicii Moldova”, a anunțat Emil Boc pe pagina sa de Facebook


 

 


Edilul a mai precizat că orașul Cluj-Napoca are o colaborare strânsă cu mai multe comunități din Republica Moldova, cum ar fi orașul Ungheni, unde cea mai recentă investiție la care a contribuit primăria este realizarea parcului denumit Micul Cluj. Totodată, Cluj-Napoca a avut șansa să colaboreze și cu alte orașe din Rep. Moldova în diverse proiecte europene. 

„Cu această ocazie, i-am prezentat dlui primar Dandiș și profilul strategic, respectiv avantajele competitive ale Clujului precum ecosistemul local de inovare construit prin buna colaborare dintre toți actorii sociali și resursa umană bine pregătită. De asemenea, am punctat modul în care am urmat strategia asumată pentru a asigura o dezvoltare a orașului și creșterea calității vieții pentru clujeni”, a conchis Emil Boc. 


Anul trecut, între 31 iulie și 4 august, un grup de 11 primari și manageri a patru Grupuri de Acțiune Locală (GAL) din regiunile Cahul și Ungheni au făcut  o vizită de studiu la Cluj-Napoca. Primarii au avut șansa să studieze bunele practici și modele relevante în domeniul monitorizării și evaluării strategiilor de dezvoltare locală, precum și să stabilească noi parteneriate. 
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegeri locale în Republica Moldova. Electoratul votează duminică pentru alegerea primarilor și consilierilor locali

Ultimele Stiri
abonare newsletter