Politică

Deputatul Sorin Moldovan (PNL): „Am impresia că declarațiile lui George Simion sunt făcute după un draft primit de la Ambasada Rusiei”

Deputatul liberal clujean Sorin Moldovan a criticat declarațiile lui George Simion legate de Republica Moldova, arătând că sunt copiate parcă din discursul lui Vladimir Putin despre Ucraina.

Sorin Moldovan critică declarațiile liderului AUR. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan Sorin Moldovan critică declarațiile liderului AUR. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan

 

 


Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a criticat în termeni duri remarcile liderului AUR, George Simion, la adresa Republicii Moldova, arătând că sunt inspirate parcă din discursurile pronunțate de Vladimir Putin în legătură cu Ucraina.

 


„Am impresia că declarațiile lui George Simion legate de Republica Moldova sunt făcute după un draft de discurs primit de la ambasada Rusiei fiindcă l-am auzit pe Vladimir Putin având o poziție similară față de Ucraina. 

V. Putin - 25 mai 2023: «Ucraina nu este o țară reală!»


G. Simion - 20 feb 2024: «Republica Moldova nu este o țară, este un stat...»

Legat de conducerea Republicii Moldova, G. Simion spune: «nu ne dorim să mai existe Președinție, Parlament, Guvern, acolo, la Chișinău».  Cred că prin «denazificare» Vladimir Putin spune ceva asemănător în cazul Ucrainei.


Acum nu știu cum vede George Simion înlăturarea Președintelui și Parlamentului moldovean, dar dacă are aceeași viziune ca Putin atunci înseamnă că alegerea lui Simion și a partidului său AUR reprezintă intrarea în război a României împotriva Republicii Moldova”, a scris deputatul clujean pe rețelele de socializare.

 Fac apel către partenera de circ a dlui Simion, dna Șoșoacă, pe care o văd ocupată cu problemele din viața personală amestecată cu cea de partid, dar poate o face cineva atentă asupra posibilității intrării României în război fiindcă este subiectul dânsei și poate reușește ea să îi bage mințile în cap lui George Simion”, a mai transmis parlamentarul. 


În cele din urmă, liberalul arată că unirea României cu Republica Moldova nu poate fi înfăptuită decât ca rezultat al voinței cetățenilor din cele două țări.

„PS: Personal, văd unirea României cu Republica Moldova doar dacă este rezultatul democratic al voinței cetățenilor celor două țări, alte variante nu susțin”, a mai arătat Sorin Moldovan.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Proiectele inițiate de MApN NU REINTRODUC stagiul militar obligatoriu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter