Politică

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Proiectele inițiate de MApN NU REINTRODUC stagiul militar obligatoriu”

În contextul informațiilor false vehiculate recent în spațiul public, deputatul clujean Sorin Moldovan anunță că stagiul militar obligatoriu nu va fi reintrodus.

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Proiectele inițiate de MApN NU REINTRODUC stagiul militar obligatoriu”. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Proiectele inițiate de MApN NU REINTRODUC stagiul militar obligatoriu”. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan

 

 


Reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România este exclusă, reiterează deputatul liberal Sorin Moldovan, în contextul în care, în ultimele zile, în spațiul public au circulat mai multe informații false pe acest subiect. 


„Ședința de astăzi de la Ministerul Apararii Nationale, Romania nu a fost cu nimic diferită față de toate ședințele pe care le-am avut în ultimul an.


Ne-a fost prezentată situația din Ucraina, situația programelor de înzestrare deja aprobate de către Parlament, dar și discuții despre nevoia de reînnoirea/updatarea cadrului legal, subiect ce a creat în spațiul public ceva rumoare în ultimele zile. Proiectele inițiate de MApN, și care se află pe traseul guvernamental pentru obținerea avizelor de la diferite ministere sau instituții, NU REINTRODUC STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU!!! Acestea fac referire la stagiul militar voluntar. După obținerea tuturor avizelor, proiectele vor fi adoptate în ședința de Guvern și abia apoi depuse la Parlament pentru începerea procedurii legislative.

Reprezentații MApN au fost asigurați că cele două Comisii de Apărare, Odrine Publică și Siguranță Națională din Parlament se vor ocupa cu celeritate de aceste proiecte, așa cum am procedat cu toate inițiativele sau solicitările venite dintre partea Ministrului Apărării Naționale”, a transmis deputatul clujean.


Sorin Moldovan este în Vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, membru al Comisiei permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale. De asemenea, acesta face parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Apărării exclude posibilitatea serviciului militar obligatoriu. Angel Tîlvăr: „România nu este în pericol de război”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter