Politică

Continuă războiul dintre consiliile județene Cluj și Mureș

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/26/03 aeroport avion alimentare lufthansa rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Județean Cluj a depus o sesizare la Consiliul Concurenței prin care semnalează faptul că insituția omoloagă din Mureș creează concurență neloială prin finanțarea funcționării Aeroportului Târgu-Mureș.</p>

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a făcut noi precizări cu privire la activitatea Consiliului Județean Mureș pe care îl acuză de concurență nelioală din cauză că finanțează funcționarea Aeroportului Târgu-Mureș. „În 2011, Consiliul Județean Mureș a făcut o alocare de bani atât pentru dezvoltarea cât și pentru cheltuielile aeroportului astfel încât acesta să poată supraviețui. Practic, din sumele pe care le face din tarife e falimentar”, a declarat Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a menționat că, anul trecut, Consiliul Județean Mureș a dat o hotărâre prin care stabilea tariful de 0,95 euro/pasager îmbarcat. În mod normal tariful ar trebui să fie de aproximativ 11 euro/ pasager îmbarcat. Potrivit lui Alin Tișe, la Târgu-Mureș, multe taxe pe care ar trebui să le plătească o companie sunt aproape de zero pentru că sunt plătite de Consiliul Județean.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a precizat că, în aceste condiții, Aeroportul din Cluj nu poate concura cu cel din Târgu-Mureș deoarece nicio companie nu poate refuza astfel de tarife.

Alin Tișe a subliniat că a fost sesizat Consiliul Concurenței cu privire la practicile instituției din Mureș, iar sindicatul Aeroportului Cluj-Napoca a sesizat Comisia Europeană prin care a cerut să facă o investigație la Aeroportul din Mureș.

abonare newsletter