Național

Președintele BNS solicită DNA investigarea activității manageriale de la Poșta Română

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a solicitat joi atât decidenţilor politici cât şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să investigheze activitatea managerială din cadrul Companiei Naţionale „Poşta Română” (CNPR).

Dumitru Costin, Președintele BNS. Sursa foto: Facebook/ Blocul Național Sindical Dumitru Costin, Președintele BNS. Sursa foto: Facebook/ Blocul Național Sindical

 

 


„Salariaţii din Poşta Română fac următorul apel public. În primul rând, un apel către conducerea Partidului Naţional Liberal: domnule preşedinte Ciucă, vă rog să începeţi imediat procesul de deratizare în zona managerială a Companiei Naţionale Poşta Română”, a declarat Dumitru Costin într-o conferință de presă, scrie Agerpres.ro. 

 


De asemenea, preşedintele Blocului Naţional Sindical a mai afirmat că este nevoie ca Poșta Română să fie modernizată. 

„Toţi oamenii aceia vă aparţin politic, vă compromit şi să nu vă miraţi dacă există în procesele electorale de anul acesta reacţii adverse ale salariaţilor prost plătiţi din România, pentru că ştiu de unde li se trage. Să nu le reproşaţi salariaţilor săraci din România că votează cu alţii pe care-i comentaţi ulterior în spaţiul public. Aveţi şi o răspundere majoră în a face curăţenie a nivelul acestei companii. Sunt convins că în cadrul partidului dumneavoastră veţi găsi resurse umane de calitate care să ducă mai departe compania, să o modernizeze, să o dezvolte şi să ofere un statut social şi lucrătorilor din Poşta Română, pentru că bănuiesc că aveţi o înţelegere cu partenerul de coaliţie cu PSD privitor la împărţirea funcţiilor în firmele de capital de stat”, a mai spus Dumitru Costin. 


Pe de altă parte, liderul sindical i-a solicitat ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, să publice rezultatele investigaţiei efectuate la Poşta Română de Corpul de control

„Al doilea apel îl fac către ministrul Digitalizării, tânărul ministru Gruia. Domnule ministru, am rugămintea să daţi publicităţii imediat rezultatele investigaţiilor făcute de Corpul de control. Vă reamintesc că, în toamna anului trecut, ministerul a anunţat iniţierea unui control. Mai mult, la momentul respectiv, Valentin Ştefan a sfidat atitudinea ministrului şi demersul său. Atunci a intervenit premierul Marcel Ciolacu. Reamintesc că a declarat public că o să trimită şi Corpul de control al prim-ministrului. Să vedem şi noi ce s-a întâmplat cu aceste faimoase controale şi la ce rezultat au ajuns. În curând să face jumătate de an...Nu ştim ce tip de persoane au trimis acolo în a investiga, dar vrem să vedem şi noi cum s-a finalizat acea operaţiune şi care sunt concluziile şi vrem să vedem raportul Corpului de control. Al treilea apel pe care îl fac către Guvern şi către Coaliţie: urgent, echipă managerială de bună calitate şi competentă la nivelul Poştei Române. O discuţie aplicată cu noi privitoare la un plan de măsuri de relansare a activităţii Poştei Române. Sunt nenumărate oportunităţi, nenumărate soluţii pe care le-am pregătit şi pe care vrem să le discutăm”, a subliniat Dumitru Costin.


Nu în ultimul rând, preşedintele BNS a făcut un apel public către noul şef al DNA, Marius Voinea.

„Am primit informaţii încă din primăvara anului trecut că s-a pus presiune politică pe acest dosar, ca această investigaţie să fie încetinită. Suntem dispuşi să ne prezentăm în faţa organelor de anchetă, împreună cu alţi salariaţi din Poşta Română, care, la rândul lor sunt dispuşi să pună la dispoziţie informaţii şi documente care să vă ajute în finalizarea rapidă şi eficientă a investigaţiilor pe care le-aţi declanşat deja la nivelul acestei companii. Nu muşamalizaţi politic acest demers de investigare a unor lucruri necurate care se întâmplă în această companie, pentru că veţi fi, la fel ca şi liderii politici, responsabili de faptul că, în continuare, aproape 20.000 de oameni rămân în continuare în sărăcie şi cu nişte salarii mizerabile sau de neexecutare a planului investiţional, ca urmare a majorării de capital. Să ne trezim că acei bani care n-au fost cheltuit întocmai şi la timp să fie compania obligată să-i returneze? Da, iar acest lucru va pe repede înainte în insolvenţă şi faliment Poşta Română. Nu ştiu dacă vă doriţi acest lucru”, a transmis liderul BNS.


BNS a organizat, joi, o conferinţă de presă cu tema „Destructurarea grupării care îngroapă Compania Naţională Poşta Română”. Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Articol realizat de Andrei NARIȚA

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pensii 2024. Când se plătesc pensiile majorate în ianuarie 2024?

Ultimele Stiri
abonare newsletter