Național

Cinci pakistanezi, arestați pentru că au omorât cu o țeavă un afgan, în plină stradă. Crima s-a petrecut în Timișoara.

Cinci cetățeni pakistanezi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce au omorât cu picioarele, cuțitele și o țeavă un migrant afgan, pe o stradă din Timișoara.

Cinci pakistanezi, arestați pentru omor / Foto: Poliția Română - arhivă Cinci pakistanezi, arestați pentru omor / Foto: Poliția Română - arhivă

 

 


 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Timiş a dispus, vineri noaptea, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, pentru omor, pe numele a cinci cetăţeni pakistanezi, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.


 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, într-un comunicat transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă, că din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că cinci cetăţeni pakistanezi au săvârşit în coautorat infracţiunea de omor asupra unui cetăţean afgan, pe o stradă din municipiul Timişoara.


CITEȘTE ȘI:
Român, căutat de autorităţile din Spania pentru omor, prins de poliţişti. Curtea de Apel Cluj a dispus reținerea bărbatului.

 

În data de 31 ianuarie, în jurul orei 22:18, un martor a apelat serviciul de urgenţă 112, sesizând faptul că pe strada Căprioarei se află o persoană căzută pe marginea drumului şi pare că în apropierea sa se observă urme de sânge. Organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate de martor se confirmă. Acestea au găsit pe partea carosabilă un bărbat mort, care prezenta pe suprafaţa corpului mai multe plăgi înjunghiate.


L-au omorât cu o țeavă, niște cuțite și cu picioarele

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că cinci cetăţeni pakistanezi au săvârşit în coautorat infracţiunea de omor asupra unui cetăţean afgan, constând în aceea că în data de 31 ianuarie, în jurul orei 22:08, în timp ce se aflau pe strada Căprioarei din Timişoara, în urma unui conflict spontan, au agresat fizic victima bărbat, aplicându-i lovituri cu cuţite, cu picioarele, precum şi cu un obiect contondent (o ţeavă metalică), provocându-i victimei mai multe leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia în aceeaşi dată şi în acelaşi loc, spun procurorii.

CITEȘTE ȘI:
Un român de 32 de ani, urmărit internațional pentru proxenetism, adus în țară din Marea Britanie. Barbatul are de executat o pedeapsă de 7 ani de închisoare

 


Efectuându-se verificări în vederea identificării autorilor faptei, organele de poliţie au depistat în cursul serii de 1 februarie, pe raza municipiului Bucureşti, un grup de şase cetăţeni pakistanezi, existând suspiciuni rezonabile că printre aceştia se regăsesc autorii faptei cercetate. Totodată, a rezultat bănuiala rezonabilă că aceştia intenţionau să părăsească în mod fraudulos teritoriul României, încercând să se sustragă urmăririi penale.

Astfel, s-a procedat la ridicarea lor, fiind conduşi în cursul nopţii de joi spre vineri la sediul organelor judiciare din Timişoara.

Suspecții, arestați

În urma audierilor efectuate de procurorul de caz, sprijinit de organele de cercetare penală, în cursul zilei de vineri, s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci cetăţeni pakistanezi, pentru omor. În aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei cinci inculpaţi, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

În urma soluţionării propunerii, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de toţi inculpaţii pe o perioadă de 30 de zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Criminalul care a omorât doi bătrâni în vara anului trecut, în apartamentul lor din Timișoara, condamnat la 28 de ani de închisoare

Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai a cerut arest la domiciliu ca să înveţe pentru admiterea la facultate. Instanța a menținut măsura arestului preventiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter