Național

Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai a cerut arest la domiciliu ca să înveţe pentru admiterea la facultate. Instanța a menținut măsura arestului preventiv.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai care s-a soldat cu moartea a doi tineri, rămâne în arest.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv/Foto: digi24.ro Vlad Pascu rămâne în arest preventiv/Foto: digi24.ro

 

 


Tribunalul Constanţa a respins marţi ca nefondată cererea lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, privind revocarea măsurii arestării preventive, decizia instanţei fiind definitivă.

 

Autorul accidentului mortal din 2 Mai vrea să fie liber

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4.989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad (...), cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (...). Definitivă. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor.


Vlad Pascu le-a cerut magistraţilor să fie plasat în arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrierii la facultate.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.


CITEȘTE ȘI: 
Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis procurorii.

Doi tineri, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce în august 2023, Vlad Pascu a intrat cu maşina (un Mercedes de colecţie decapotabil) într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.


Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai rămâne în arest preventiv

Ultimele Stiri
abonare newsletter