Național

Reacția liberalilor în cazul perchezițiilor DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. „Vom aplica codul etic PNL”.

PNL are încredere în Justiţie şi va aplica statutul şi Codul etic ale partidului, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, referitor la situaţia prim-vicepreşedintelui partidului Iulian Dumitrescu, vizat de percheziţii DNA.

Reacția PNL în cazul perchezițiilor desfășurate de DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu/Foto: în imagine - Nicolae Ciucă, președintele PNL și Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL/Sursa: Iulian Dumitrescu Facebook.com Reacția PNL în cazul perchezițiilor desfășurate de DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu/Foto: în imagine - Nicolae Ciucă, președintele PNL și Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL/Sursa: Iulian Dumitrescu Facebook.com

 

 


Procurorii anticorupție au descins, joi, la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu și la membri ai familiei acestuia, în cadrul unor percheziții dintr-un dosar care vizează infracțiuni de luare de mită și fals în declarații. 

 


„Nu interferăm în Justiție”

Potrivit poziției oficiale a PNL, în cazul membrilor din conducere, există situaţii în care suspendarea din funcţie „se aplică practic de drept”.

„În astfel de situaţii prevederile statutare, dar şi cele din Codul etic al Partidului Naţional Liberal spun foarte clar ce e de făcut, dar este absolut necesar să evaluăm această situaţie în funcţie de poziţiile oficiale şi de evoluţiile viitoare din zona Justiţiei, din zona Parchetului. Noi susţinem şi avem încredere în Justiţia din România. Tot timpul am făcut acest lucru, ca de fiecare dată suntem de partea aplicării legii. Nu interferăm în niciun fel în actul de Justiţie, în funcţie de ce se va transmite în mod oficial de la Parchet, aplicarea statutului şi a Codului etic ne va spune în ce situaţie ne găsim. Vă pot confirma faptul că, în cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, există situaţii în care suspendarea din funcţie se aplică practic de drept, dar să avem o comunicare oficială din partea Justiţiei şi să putem face precizări cât se poate de clare, a explicat purătorul de cuvânt al PNL, Ionuș Stroe, pentru Agerpres.ro


El a adăugat că liberalii nu au comentat niciodată deciziile Justiţiei.

„Niciodată nu am comentat deciziile Justiţiei, niciodată nu am pichetat sediile DNA, cum alte partide au făcut-o - ultimul a fost chiar USR, când Vlad Voiculescu a fost acuzat oficial - nu vom aveam nici de data aceasta un comportament ostil instituţiilor statului”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL.


CITEȘTE ȘI: 
Percheziții DNA la președintele CJ Prahova. Iulian Dumitrescu, suspectat de luare de mită și fals în declarații. „Nu am nimic de ascuns”.

Întrebat dacă Iulian Dumitrescu ar putea fi suspendat din funcţiile din partid în cazul în care începe urmărirea penală la adresa lui, Stroe a precizat: "Sunt mai multe tipuri. De regulă, am mai avut o situaţie similară, poziţia este exprimată chiar de cel care este în cauză, de renunţare până la lămurirea situaţiei”, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuș Stroe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, este vizat, joi, de o serie de percheziţii ale procurorilor DNA.


Preşedintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu este prim-vicepreședinte PNL și a fost unul dintre principalii pretendenți din PNL pentru a prelua Ministerul Transporturilor în guvernul Nicolae Ciucă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții DNA la președintele CJ Prahova. Iulian Dumitrescu, suspectat de luare de mită și fals în declarații. „Nu am nimic de ascuns”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter