Național

Percheziții DNA la președintele CJ Prahova. Iulian Dumitrescu, suspectat de luare de mită și fals în declarații. „Nu am nimic de ascuns”.

Procurorii DNA efectuează joi dimineața 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova Iulian Dumitrescu și la membri ai familiei acestuia. Prim-vicepreședintele PNL este suspectat de luare de mită și fals în declarații.

Presedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), vizat de percheziții DNA/Foto: în imagine - Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Rareș Bogdan la Congresul extraordinar al PNL din aprilie 2022/Foto: Iulian Dumitrescu Facebook.com Presedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), vizat de percheziții DNA/Foto: în imagine - Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Rareș Bogdan la Congresul extraordinar al PNL din aprilie 2022/Foto: Iulian Dumitrescu Facebook.com

 

 


Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, este vizat, joi, de o serie de percheziţii ale procurorilor DNA. Percheziţiile au avut loc la domiciliul lui Iulian Dumitrescu, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia.

 


Preşedintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, confirmă cercetările în cazul președintelui CJ Prahova, precizând că sunt suspiciuni de corupție și fals, care ar fi fost săvârșite în perioada 2020, până în prezent, de către „funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”.


„În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii DNA.

„Nu mă voi ascunde în spatele funcției”

Acțiunea anchetatorilor a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Prahova Iulian Dumitrescu care a declarat că nu se va opune cercetărilor desfășurate de procurori întrucât nu are „minic de ascuns”. 


„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Iulian Dumitrescu ar urma să fie adus la sediul central al DNA pentru audieri după efectuarea perchezițiilor domiciliare.


Iulian Dumitrescu, unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, a fost unul dintre principalii pretendenți din PNL pentru a prelua Ministerul Transporturilor în guvernul Nicolae Ciucă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostă directoare DSP Maramureș, trimisă în instanță de DNA Cluj pentru fraudarea unui concurs de angajare

Ultimele Stiri
abonare newsletter