Național

Un srilankez a fost prins la 33 de ani după ce a omorât un om în România. Poliția: „L-a înfășurat într-un covor și l-a aruncat în lac”.

Un cetățean srilankez a omorât un alt cetățean străin în România în urmă cu 33 de ani, însă a fost prins doar acum.

Un srilankez care a omorât un om în România în urmă cu 33 de ani, prins de polițiști / Foto: depositphotos.com Un srilankez care a omorât un om în România în urmă cu 33 de ani, prins de polițiști / Foto: depositphotos.com

 

 


Un cetăţean srilankez de 52 de ani a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din România, cu Biroul Sirene Germania. Bărbatul a fost condamnat pentru o crimă comisă în anul 1991.

 


În urmă cu 33 de ani, bărbatul a omorât un alt străin în București, pe care l-a aruncat apoi într-un lac.

„În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).


CITEȘTE ȘI:
Român, căutat de autorităţile din Spania pentru omor, prins de poliţişti. Curtea de Apel Cluj a dispus reținerea bărbatului.

 

La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.


„În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”, arată sursa citată. În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Descoperire macabră în cartierul Mărăști. Un bărbat a fost găsit mort în casă.

Un bărbat din Cluj, arestat la domiciliu pentru ultraj. A fost violent cu patru polițiști.

Ultimele Stiri
abonare newsletter