Politică

Merkel, despre aderarea României la Schengen, în acest an: Nu pot să afirm nimic în momentul de față

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi că nu poate să afirme nimic în momentul de față cu privire la o posibilă aderare a României la spațiul Schengen în acest an. În schimb, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă comună cu Angela Merkel, în care a precizat că a fost abordat subiectul Schengen, șeful statului adăugând că România contează pe sprijinul Germaniei.

Actualitate

Oficial german: România nu va adera la Schengen în 2015

Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat că România nu va adera la Schengen în 2015, subliniind că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu înseamnă că situaţia politică din ţară se va schimba în mod fundamental, relatează Der Spiegel.

Actualitate

Aurescu, despre Schengen: „Întâi lucrăm fără publicitate, apoi comunicăm rezultatul”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți că în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen România a tot fixat termene iar abordarea „cea mai prudentă” ar fi ca întâi să se lucreze „intens" și „fără publicitate” la îndeplinirea acestui obiectiv de politică externă, urmând că după aceea să fie comunicate rezultatele, indiferent dacă acestea sunt pozitive sau negative.Ultimele Stiriabonare newsletter
banners