Național

Mănăstirea care a donat mâncare pacienților de la spitalul din Vaslui, amendată cu 40.000 lei. Trei pacienți au murit

Mănăstirea care a donat mâncare pacienților de la spitalul din Vaslui a fost amendată cu 40.000 lei, după ce trei bolnavi au murit. Zeci de bolnavi au simptome de toxiinfecție alimentară.

Mănăstirea care a donat mâncare pacienților de la Psihiatrie, județul Vaslui, care s-au îmbolnăvit, a fost amendată / Foto: Google Maps Mănăstirea care a donat mâncare pacienților de la Psihiatrie, județul Vaslui, care s-au îmbolnăvit, a fost amendată / Foto: Google Maps

 

 


DSVSA a amendat cu 40.000 de lei Mănăstirea Floreşti din județul Vaslui, care a livrat sub formă de pachete mâncare pe bază de peşte către Spitalul de Psihiatrie Murgeni. La acest spital zeci de pacienţi au prezentat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, trei bolnavi au murit, iar altul este în stare gravă la Spitalul Bârlad.

 


Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a deplasat, joi, dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, unde au ajuns mai mulţi pacienţi de la Spitalul Murgeni. Potrivit acestuia, în total au avut de suferit 32 de persoane, iar starea bolnavilor este una stabilă.

„DSVSA a dat o amendă în valoare de 40.000 de lei pe motiv că cei de la mănăstire nu aveau nicio autorizaţie pentru a găti şi pentru a oferi populaţiei astfel de produse. Pacienţii sunt stabili cu toţii, starea lor nu s-a mai degradat. Bolnavul preluat de ambulanţă în stare gravă este în continuare internat la Terapie Intensivă, starea lui fiind uşor îmbunătăţită. Vorbim în total de un număr de un număr de 32 de persoane afectate”, a declarat, pentru agerpres.ro, Daniel Onofrei.


Anchetă în desfășurare

Bolnavii, alături de angajaţii spitalului, ar fi consumat marţi alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de la un comerciant din municipiul Bârlad. O anchetă epidemiologică este în desfăşurare. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

În acest caz poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Halucinant. Trei pacienți au murit după ce au mâncat alimente primite de la o mănăstire din Vaslui. UPDATE: Alți 29 de pacienți au simptome

20 de nuntași au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Mezelurile servite erau produse la Cluj

abonare newsletter