Național

Bărbat în stare gravă după ce a fost lovit de o stâncă în zona Cheile Bicazului

Elicopterul SMURD a fost solicitat sâmbătă în Cheile Bicazului pentru a transporta la spital un bărbat aflat în stare de inconştienţă după ce a fost lovit de o piatră.

Alpinistul a fost preluat cu elicopterul SMURD/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Alpinistul a fost preluat cu elicopterul SMURD/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


Elicopterul SMURD a fost solicitat sâmbătă în Cheile Bicazului pentru a transporta la spital un bărbat aflat în stare de inconştienţă după ce a fost lovit de o piatră, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenent Irina Popa.

 


Potrivit sursei citate, la locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie de la Salvamont Neamţ şi Harghita, SVSU Bicaz Chei, SAJ Bicaz şi Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi o ambulanţă SMURD TIM.

CITEȘTE ȘI:
Cum te protejezi pe munte dacă ești prins de furtună? Salvamontiști: „NU căuta refugiu în grote”

Conform primelor informaţii, persoana rănită este în state de inconştienţă, astfel fiind solicitat şi un elicopter SMURD.


Forţele de intervenţie au acţionat pentru coborârea bărbatului pentru a putea fi preluat de echipajul SMURD TIM în vederea transportului la elicopter.

„Victima inconștientă a fost transportată și predată echipajului SMURD -TIM . Alpinistul aflat la baza peretelui a fost lovit de un fragment de stânca desprins din perete care i-a sfărâmat casca de protecție provocând traumatismul cerebral acut deschis”, au transmis salvamontiștii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

„Homo porcius cocalarus”. Salvamontiști, după vandalizarea indicatoarele turistice: „Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva”

Zeci de intervenții Salvamont: 4 clujeni au avut nevoie de ajutor, iar un turist a murit

abonare newsletter