Național

Patru șefi ai Poliției Constanța, eliberați din funcție în urma accidentului rutier de la 2 Mai

n urma anchetei solicitate de ministrul Afacerilor Interne în legătură cu accidentul rutier de la 2 Mai, s-a dispus eliberarea din funcţie a mai multor polițiști.

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea/ Foto: digi24.ro Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea/ Foto: digi24.ro

 

 


În urma anchetei solicitate de ministrul Afacerilor Interne în legătură cu accidentul rutier de la 2 Mai, s-a dispus eliberarea din funcţie a adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şefului Serviciului Rutier Constanţa, şefului Poliţiei Municipiului Mangalia, şefului Biroului Poliţiei Vama Veche, a anunţat, miercuri, Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

 


„Evaluarea preliminară a activităţii manageriale de la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcţiile de conducere deţinute a următorilor poliţişti: adjunctul şefului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, şeful serviciului rutier Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia, respectiv şeful biroului Poliţiei Vama Veche”, a anunţat Eduard Ionescu.

CITEȘTE ȘI:
Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

De asemenea, reprezentantul MAI a precizat că au fost constatate aspecte de natură penală în privinţa unui ofiţer şi a doi agenţi.


„Încă de la început subliniez faptul că aceste informaţii sunt obţinute în primă etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară(...). În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti - un ofiţer şi doi agenţi - implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto, care, în dimineaţa zilei de 19 august, a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei”, a precizat Ionescu.

El a adăugat că urmează să fie sesizat Parchetul în cazul celor trei poliţişti.


„În contextul în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psiho-active, respectiv drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto sau să îl conducă la o unitate medicală autorizată, în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice. Cu privire la aceste aspecte constatate, urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă tribunalul Constanţa”, a arătat Eduard Ionescu.

CITEȘTE ȘI:
TRAGEDIE pe litoral. Un șofer DROGAT a lovit în plin un grup de tineri. Doi au murit pe loc și alți trei sunt grav răniți

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai.


„La data de 19 august, în jurul orei 5,25, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe DN 39 şi ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă”, informa IPJ Constanţa.

În urma accidentului rutier, au decedat la faţa locului o tânără, de 20 de ani, şi un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniţi doi băieţi - de 19 ani, respectiv 20 de ani - şi o fată, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Cum s-a produs accidentul teribil din Căpușu Mare? Șoferul vinovat NU AVEA PERMIS și a fugit de la locul faptei

Clujul, în topul județelor cu cele mai multe accidente rutiere, dar nu și cu cei mai mulți morți pe drumuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter