Monitorul Cartierelor

Strada Mozart, tot mai aproape de modernizare. Când ar putea începe lucrările?

Locuitorii de pe strada Mozart ar putea scăpa în curând de gropile și noroiul pe care le suportă de ani buni.

 

 


„Ulița” plină de gropi și noroi din cartierul Bună Ziua va intra în lucrări de lărgire și asfaltare în primăvara acestui an, spune viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

 


În acest sens, Primăria a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare strada W. A. Mozart”.

Strada Mozart, care face legătura între o parte a ansamblurilor de locuințe din cartierul Bună Ziua și Calea Turzii, va fi asfaltată și lărgită în 2021, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la finalul anului trecut. Strada a trecut în proprietatea municipiului abia în 2019.


Strada va fi lărgită și asfaltată

Potrivit viceprimarului, strada va fi asfaltată și lărgită la nouă metri, iar trotuarele vor fi refăcute.

„După cinci ani, am reușit să intrăm în posesia străzii Mozart și să o cadastrăm. În prezent, aceasta are lățimi cuprinse între 4 și 7,5 metri, însă va fi lărgită la 9 metri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, am luat legătura cu vecinii, care au renunțat la bucățile de tern necesare pentru realizarea lărgirii străzii. După finalizarea cadastrăii, urmează să intrăm în faza de proiectare pentru un tronson al străzii de circa 600 de metri. Pentru tronsonul de la intrarea de pe strada Bună Ziua, nu am ajuns încă la un acord cu proprietarii.


Estimăm că lucrările de refacere a străzii și trotuarelor vor începe în primăvara anului viitor, când vremea va permite acest lucru, întrucât la finalul lunii ianuarie estimăm că vom avea autorizația de construire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorulcj.ro, în noiembrie 2020.

Strada Wolfgang Amadeus Mozart este una extrem de importantă, întrucât asigură o legătură alternativă cu Calea Turzii, însă aceasta nu a văzut niciodată asfaltul şi este plină cu noroi, gropi şi bălţi. Locuitorii din cartier spun că strada este foarte circulată atât de pietoni, cât şi de autoturisme şi deserveşte sute de cetăţeni.


Strada Bună ziua a fost modernizată în 2020

Lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua au fost finalizate în mai 2020. Strada, lărgită la profilul de 16 m, prezintă următoarele caracteristici:

- trei benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului)
- două benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 metri fiecare
- trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 metri
- sens giratoriu la intersecția cu străzile Trifoiului, Fagului și Măceșului cu spațiu verde și sistem de irigații
- două rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluviale
- rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran
- au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.

De asemenea, au fost montate două stații de încărcare pentru mașinile electrice, au fost amenajate 2 standuri pentru taximetre - câte unul pe fiecare sens, cinci treceri de pietoni iluminate cu sistem inteligent echipat cu surse led, semaforizate cu buton, sonorizare și marcaje tactile pentru nevăzători.

CITEȘTE ȘI

Strada Mozart, uitată în continuare de autorități. Localnicii se plâng că își rup mașinile. VIDEO

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter