Monitorul Cartierelor

Firmele neserioase, INTERZIS la licitații în Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nu ți-ai făcut datoria, nu mai cauți în vecii vecilor aici!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a săturat de firmele care câștigă licitații în Cluj-Napoca și nu respectă termenele asumate prin contract.

firmele-neserioase-interzis-la-licitatii-in-cluj-napoca-emil-boc-nu-ti-ai-facut-datoria-nu-mai-cauti-in-vecii-vecilor-aici firmele-neserioase-interzis-la-licitatii-in-cluj-napoca-emil-boc-nu-ti-ai-facut-datoria-nu-mai-cauti-in-vecii-vecilor-aici

 

 


Lucrările de modernizare în Piața Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu) au debutat în luna mai, având termen de finalizare toamna acestui an. Edilul susține că, deși constructorul SC Diferit SRL și-ar dori să prelungească termenul de finalizare, în data de 30 noiembrie întreaga zonă va fi complet modernizată.

 


„Termenul contractual este 30 noiembrie. Firma știe că nu are nicio acceptare a prelungirii față de acest termen de finalizare a lucrărilor pe toate străzile. Strada Emil Isac este aproape gata, inclusiv asfaltul, trotuarele. S-a frezat pe strada Petru Maior și pe partea dinspre Republicii pentru ca după aceea să se ridice capacele și să se toarne asfaltul. În Piața Lucian Blaga se lucrează ritmic”, a declarat Emil Boc, joi dimineață, la un post local de radio.

Firmele care nu respectă contractul nu mai au ce căuta în Cluj-Napoca!

„Clujenii trebuie să știe că nu este doar o simplă lucrare de asfaltare (în Piața Lucian Blaga – n.r.). Dincolo de pavarea cu granit, plantarea de pomi, amenajarea spațiului urban... sunt lucrări integrate care presupun mai multe rețele: canalizare, gaz, cabluri în subteran. Toți lucrează pe rând, tocmai să nu mai sape a doua zi. Sunt mai multe șantiere în șantier”, a precizat edilul.


Emil Boc susține că, deși constructorul și-ar dori să se amâne termenul de finalizare din pricina problemelor ivite odată cu epidemia de COVID-19, nu va accepta un compromis în acest sens. Totodată, edilul are un mesaj pentru toate companiile interesate să participe la licitațiile organizate în municipiul Cluj-Napoca: cele care nu respectă contractul, vor intra pe o „listă neagră”.

„Firma (SC Diferit SRL – n.r.) bate din pinteni că vrea prelungire, că COVID încolo, COVID încoace. Niciun COVID încolo, niciun COVID încoace, este termen contractual asumat! După care, evident, dacă nu vor finaliza, vor lua penalizări și vor primi o recomandare astfel încât să nu mai caute la licitații în Cluj-Napoca. Asta voi face cu toate firmele care ies din termene, le voi afișa pe un portal public de la Primărie, firme din cauza cărora nu se realizează la termen lucrările”, a explicat primarul.


Firmele neserioase nu vor mai participa la licitații în Cluj-Napoca

Oferind exemplul blocului cu locuințe sociale de pe strada Ghimeșului, încă nefinalizat, Emil Boc promite că va cere inventarul firmelor care execută lucrări în Cluj-Napoca, de la „cele mai mărunte chestiuni”. Apoi, odată cu publicarea „listei negre”, toți cetățenii vor ști care sunt firmele care nu vor mai avea ocazia să își desfășoare activitatea în proiectele din capitala Transilvaniei.

„Nu vor mai participa la licitații în Cluj-Napoca. Dacă vii la Cluj la licitație, trebuie să știi să-ți faci datoria. Nu ți-ai făcut-o, nu mai ai ce căuta în vecii vecilor aici! (...) Altă soluție nu am pentru a pune ordine în sistemul acesta al achizițiilor. M-am săturat în anii ăștia de câți nervi și supărări am avut din cauza firmelor care vin, câștigă licitații, după care spun că nu au cu cine lucra, intră în faliment. OK, în Cluj nu mai căutați, mergeți, căutați în altă parte. Fără mamă, fără tată, valabil pentru oricine, de la cel cu țâța-n gură pân’ la cel cu barba sură, cum se spune în popor!”, a conchis primarul.


Reamintim că, având în vedere termenele asumate din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria municipiului Cluj-Napoca a estimat următoarele termene integrale de finalizare a lucrărilor de modernizare din proiectul din zona centrală: iunie 2020 pentru strada Republicii, tronson Napoca – Avram Iancu; septembrie 2020 pentru străzile Napoca, Petru Maior și Emil Isac, respectiv 30 noiembrie 2020, pentru întreaga Piața Lucian Blaga – finalizarea integrală a proiectului.

CITEȘTE ȘI:

Granitul adus din China întârzie modernizarea din Piața Lucian Blaga. Când vor fi gata lucrările?

 

Termenul pentru finalizarea modernizării zonei Piața Lucian Blaga a fost dezvăluit!

 

 

abonare newsletter