Monitorul Cartierelor

Petiţie pentru oprirea modernizării arterei Calea Turzii. Ce îi nemulţumeşte pe clujeni

O clujeancă nemulţumită de modul în care se face modernizarea străzii Calea Turzii a trimis o petiţie către Primăria Cluj-Napoca, prin care solicită oprirea lucrărilor şi regândirea proiectului de reabilitare a acestei artere.

Semnatara petiţiei este de părere că amenajarea unui rondou de flori la intrarea în oraş, pe mijlocul străzii Calea Turzii va duce la îngustarea benzilor de circulaţie şi la dispariţia locurilor de parcare.

“Având în vedere faptul că acest tronson de drum reprezintă intrarea în oraş, oraş european, considerăm de utilitate mai mare realizarea a mai multor benzi de circulaţie spre a uşura intrarea în oraş. Pe lângă faptul că se va îngusta drumul datorită construcţiei acestui spaţiu cu flori, trotuarele de pe margine au fost lărgite în mod exagerat cu spaţii incluse tot de flori, care nu îşi justifica necesitatea”, spune iniţiatoarea petiţiei.


Ea adaugă că în această zonă circulaţia pietonală este redusă însă circulaţia rutieră este foarte mare şi ca urmare acestei construcţii şi a desfinţării locurilor de parcare, cetăţenii care vor fi nevoiţi să oprească în această zonă, vor opri pe prima bandă de circulaţie. În petiţie este criticat şi modul în care se face iluminatul public. “Am observant că tot în acest spaţiu cu flori din mijlocul şoselei se va reface iluminatul public. Ce se va întâmpla cu reţeaua de iluminat public de pe marginea şoselei care funcţiona foarte bine ? Este o necesitate de maximă urgenţă pentru oraşul Cluj-Napoca înlocuirea acesteia?”, mai scrie clujeanca în petiţie.

Reprezentanţii Primăriei au făcut public, în primăvară, proiectul prin care anunţă că se vor face zone mediane cu vegetaţie şi iluminatul public va fi modernizat.

abonare newsletter