Monitorul Cartierelor

Zece străzi „de pământ” din cartierele Clujului vor fi asfaltate anul acesta

În 2024, zece străzi din cartierele Clujului care „nu au văzut” niciodată asfaltul vor fi amenajate, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea.

Zece străzi „de pământ” din cartierele Clujului vor fi asfaltate anul acesta. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Zece străzi „de pământ” din cartierele Clujului vor fi asfaltate anul acesta. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Au început lucrările la strada Ionel Teodoreanu din zona Iris/ Dâmbul Rotund, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea. De la începutul anului, Primăria a început reabilitarea mai multor străzi neasfaltate din municipiu, respectiv pe străzile Cucului, Locomotivei, Aurel Ciupe, Teo Peter și George Bacovia. 

 


Anul acesta vor fi asfaltate, de asemenea, mai multe străzi pe care Primăria a promis de mai mulți ani turnarea astfaltului, de exemplu pe cele două străzi din Gruia - Vântului și Vânătorului, pe strada Simeria și Perlei. Lucrările sunt realizate de RADP.

Continuă totodată și lucrările de pe străzile Giuseppe Verdi, Valea Seacă și Valea Chintăului, în valoarea totală de circa 9 milioane de euro. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este luna iulie 2024. 


„Încep lucrările la strada Ionel Teodoreanu. Astăzi încep lucrările, face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a străzilor care sunt neasfaltate, este cea de-a șasea stradă la care am început lucrările în anul 2024. Se lucrează în acest moment la strada Cucului, la strada Locomotivei, la strada Aurel Ciupe, Teo Peter și George Bacovia. Astăzi am început lucrările pe strada Ionel Teodoreanu. În perioada următoare vor începe lucrările și la străzile Vântului, Perlei, Simeria și strada Vânătorului. În funcție de capacitatea RADP-ului, sunt fazate ca pentru anul acesta să fie finalizate lucrările la aceste străzi. De asemenea, se lucrează intens la străzile Valea Chintăului, Valea Seacă și Giuseppe Verdi. Acolo, pe lângă trotuare și îngroparea tuturor cablurilor în subteran va fi și iluminat public nou. Toate aceste străzi, cu excepția ultimelor trei, au fost neasfaltate. Avem străzi unde nu avem ampriza necesară și pentru amenajarea trotuarelor”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio. 

În februarie 2024 au început lucrările de modernizare a cinci străzi din municipiul Cluj-Napoca: str. Teo Peter, str. Geroge Bacovia, str. Aurel Ciupe, str. Cucului și str. Locomotivei. În cazul acestor proiecte de modernizare, termenul este stabilit pentru finalul anului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor din cartierele Clujului. O stradă din Dâmbul Rotund va fi reabilitată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter