Monitorul Cartierelor

Lucrările la Parcul Farmec, mai scumpe cu 90.000 de euro

La începutul acestui an, Parcul Farmec a fost modernizat și (re)deschis publicului.

Parcul Farmec a fost reamenajat și modernizat, fiind redeschis recent publicului. FOTO:  monitorulcj.ro Parcul Farmec a fost reamenajat și modernizat, fiind redeschis recent publicului. FOTO: monitorulcj.ro

 

Parcul a fost dotat cu aparate de fitness noi, aparate pentru joacă pentru copii, echipamente pentru activități sportive și jocuri de societate. Au fost montați stâlpi de iluminat public cu LED și a fost construită și o pasarelă pietonală nouă, realizată din lemn pe structură metalică, care crește accesibilitatea parcului, oferind acces direct locuitorilor din zona străzilor Gorunului, Buftea, Scorțarilor, Iazului. 


Acum, consilierii locali vor actualiza indicatorii tehnico-economici, iar lucrările se dovedesc mai scumpe cu 90.000 de euro.

Inițial, valoarea totală a investiției a fost de 2,5 milioane de lei, iar acum a sărit la peste 2,9 milioane de lei. Finanțarea proiectului s-a făcut exclusiv din bugetul local.


CITEȘTE ȘI: Lucrările la Parcul Farmec se apropie de final. Cum arată parcul din cartierul Mărăști?

În 2021, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu Asociarea RO Verde Landscaping SRL – SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL contractul de achiziție publică de proiectare și execuție pentru Parcul Farmec. 

Ulterior, pe parcursul derulării contractului de achiziție, firma a cerut actualizarea prețurilor din cauza scumpirii materialelor, astfel că lucrările s-au scumpit cu 441.249 lei.


Prin reabilitarea și modernizarea Parcului Farmec, municipiul Cluj-Napoca a câștigat un spațiu natural de zonă verde pentru odihnă și recreere lângă Canalul Morii. Proiectul a contribuit la înființarea unui ansamblu peisagistic cu rol de punct de punct de întâlnire și petrecere a timpului liber, care să cuprindă atât locuri de joacă pentru copii și spații de agrement cât și un cadru pentru promenadă și relaxare. 

Au fost refăcute aleile, s-au montat o fântână, rastel de biciclete, bănci, coșuri de gunoi, sistem de iluminat etc. S-au creat trei zone pentru recreere (zonă de fitness, zonă de mese de șah/tenis de masă, zone de joacă copii). Zona verde a fost refăcută prin plantări de arbori, arbuști și plante perene și montare de gazon rulat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Farmec intenționează să relocheze producția într-o fabrică nouă din Apahida, o investiție de peste 40 de milioane de euro(P)

Farmecul iernii se vede pe Masivul Vlădeasa, în Cluj! Un strat consistent de zăpadă s-a depus în zonă. GALERIE FOTO

Parc de aventură pe strada București? Parcul Farmec se extinde

abonare newsletter