Monitorul Cartierelor

Lucrările de reamenajare a Parcului Feroviarilor avansează substanțial. Proiectul de 9 milioane de euro se încheie în acest an

Zona verde a Parcului Feroviarilor urmează să fie suplimentată. Șantierul deschis pentru reamenajarea a peste 5 hectare de teren avansează considerabil și se va încheia până la finalul acestui an.

Lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor ar putea fi încheiate în toamna acestui an/captură foto: Emil Boc Facebook.com Lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor ar putea fi încheiate în toamna acestui an/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Lucrările pentru reamenajarea integrală a suprafeței de 5,3 ha a Parcului Feroviarilor avansează.

 


Un parc așteptat de clujeni

Monitorulcj.ro semnala, în noiembrie 2022, că Parcul Feroviarilor, aflat în curs de amenajare, va deveni în curând o alternativă a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”.

Într-un bilanț de etapă, autoritățile anunță că parcul ce urmează să fie redat clujenilor în toamna acestui an va beneficia de o suplimentare a zonei verzi. De altfel, și vegetația existentă a fost păstrată intactă. 


CITEȘTE ȘI:
Clujenii reclamă că centrul e „plin de granit”. Boc: „Mergeți să vedeți în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac”

„Lucrarea la Parcul Feroviarilor este în grafic și în toamna acestui an va fi finalizată conform prevederilor contractuale. 

Dincolo de oaza asta uriașă de verdeață, sunt 5 hectare de spații verzi, sunt 510 arbori cu baloți noi care se plantează acolo pe lângă cei existenți și vreo 30.000 de fire de vegetația nouă”, a declarat primarul Emil Boc, vineri, îm cadrul unei intervenții la un post local de radio. 


Investiția pentru amenajarea Parcului Feroviarilor și a zonei adicente este de 9 milioane euro.

Vegetația existentă formată din 180 de arbori a fost păstrată. Zona verde va fi suplimentată prin plantarea a 510 noi arbori cu balot și 30.458 exemplare vegetație de talie mică: garduri vii, vegetație în zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile și pentru acoperire taluzuri. 


Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp.

„Prin acest proiect, clujenii vor beneficia de un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară”, a notat Emil Boc, în urma vizitei făcute pe șantier. 

Lucrări aflate în derulare:

- Reabilitare Parcul Feroviarilor: 

pavilion închis multifuncțional, pavilion deschis intrare principală Sud, pavilion deschis intrare principală Nord-Est, pavilion deschis intrare secundară, pavilion deschis circular, pavilion închis spații tehnice, pavilion închis, grupuri sanitare, amfiteatru 1, amfiteatru 2, amenajare lacuri de retenție, platformă de odihnă, rigolă naturală deschisă (biofiltru), sistem alei sistematizare pe verticală, amenajări peisagere, montaj echipamente instalații sanitare.

Pasarele pietonale peste Someș

Reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor presupune desfacerea trotuarelor și frezarea părții carosabile.

Mai mult, în zonă să realizează două pasarele pietonale peste râul Someș: pasarela pietonală 1, pasarela pietonală 2.

Lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor ar putea fi încheiate în toamna acestui an/captură foto: Emil Boc Facebook.com

În total, parcul va avea cinci accese secundare, două din strada Parcul Feroviarilor și trei accese de pe malul stâng al râului Someș, fiecare deservit de câte o pasarelă pietonală. O pasarelă exista deja înainte de începerea lucrărilor și alte două sunt propuse pentru construire.

Valoarea lucrărilor este de 43.999.114,63 lei cu TVA.

Executantul lucrărilor: SC Nord Conforest SA

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parcul Feroviarilor „prinde contur”. Va face concurență Parcului Central. Șantierele Clujului „turează motoarele”, în pragul iernii - GALERIE FOTO

FOTO. Încă o pasarelă peste Someș, finalizată! Constructorul „turează motoarele” în Parcul Feroviarilor și Armătura

Ultimele Stiri
abonare newsletter