FLOREȘTI

Comuna Florești va avea în 2024 CEL MAI MARE BUGET din istorie! Peste 126 milioane de lei, bugetul de dezvoltare.

Florești, cea mai mare comună din țară, va avea, în 2024, un buget-record de aproape 220 milioane de lei. Mai bine de jumătate din bani vor fi investiți în dezvoltare.

Comuna Florești va avea în 2024 CEL MAI MARE BUGET din istorie! FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu Comuna Florești va avea în 2024 CEL MAI MARE BUGET din istorie! FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Bugetul local al comunei Florești pentru anul 2024 depășește recordul pentru cel mai mare buget din istoria comunei stabilit în 2023, ajungând anul acesta la aproape 220 milioane de lei. Bugetul este cu 42% mai mare decât bugetul pe 2023, de 154 milioane de lei. 

 


Este vorba, totodată, de o creștere de 128% față de bugetul pe anul 2020, când primarul Bogdan Pivariu și-a început mandatul.

Din totalul bugetului, 58% - circa 126 milioane de lei - merg pe secțiunea de dezvoltare și 42% pe funcționare. În ceea ce privește alocările pentru dezvoltare, acestea sunt cu aproape 50 de milioane de lei mai mari decât în anul precedent - 78 mil. lei. Totodată, ponderea din buget a fondurilor europene s-a dublat față de anul trecut.


„Un buget istoric! Este cel mai mare buget din istoria Floreștiului! A crescut 128% față de cel din 2020, adică de la preluarea mandatului. Față de cel de anul trecut, bugetul a crescut cu 42%. Este vorba de un buget de aproximativ 220 milioane de lei, din care 58% merg spre secțiunea de dezvoltare”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, pentru monitorulcj.ro.

Creșterea bugetului se explică prin creșterea locurilor de muncă din comună, dar și prin eforturile administrației locale de a crește nivelul de colectare a taxelor, atât în cazul persoanelor fizice, cât și a persoanelor juridice.


Bugetul, lansat în consultare publică

Proiectul de buget al comunei Florești a fost publicat luni, 15 ianuarie 2024, în consultare publică pe site-ul Primăriei, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale.

Etapa consultării publice are loc în perioada 15 ianuarie – 30 ianuarie 2024, ora 16.00. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observaţiile, punctele de vedere la adresa de email: raluca.doja@floresticluj.ro sau pot înregistra adrese scrise la Primăria Comunei Floreşti, str. Avram Iancu nr. 170, în atenţia Direcţiei Economice.


Comuna Florești este parte a marilor proiecte de infrastructură rutieră și sanitară din regiune. Astfel, potrivit ultimilor modificări anunțate la finalul anului trecut, primele lucrări la metroul din Cluj-Napoca vor începe din Florești. De asemenea, Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi realizat pe teritoriul comunei, iar accesele la viitorul spital vor fi implementate și prin intermediul centurii ocolitoare. 

În plus, deschiderea de noi unități de învățământ în comună, precum și realizarea campusului integrat pentru învățământ dual în Florești vor avea impact atât în ceea ce privește dezvoltarea și educația, dar vor fi resimțite și de șoferi, prin diminuarea valorilor de trafic. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetul comunei Florești pentru 2024, dedicat investițiilor. Bogdan Pivariu: „Vom avea un buget bazat pe fonduri europene, mai mare decât cel de anul trecut”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter