Externe

Momentul în care podul din Baltimore s-a prăbușit. Căutări suspendate, șase persoane presupuse moarte.

Momentul în care Podul Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Operațiunea de salvare a supraviețuitorilor, abandonată după 18 ore de căutări.

Pod păbușit în Baltimor, momentul impactului/Foto: Moshe Schwarz X Pod păbușit în Baltimor, momentul impactului/Foto: Moshe Schwarz X

 

 


Podul Francis Scott Key din Baltimore, oraş din statul Maryland (estul SUA), s-a prăbuşit marţi după ce a fost lovit de o navă.

 


În imaginile surprinse din momentul impactului se vede cum o navă loveşte podul, după care bucăţi mari din acesta cad în râul Patapsco.

Marți seara, căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată la Baltimore, cele şase persoane date dispărute fiind presupuse moarte, a anunţat un responsabil al pazei de coastă.


„Pe baza duratei căutării (...), a temperaturii apei, în prezent nu credem că vom găsi aceşti indivizi încă în viaţă”, a declarat viceamiralul Shannon Gilreath în cursul unei conferinţe de presă.

Grupul Synergy Marine a declarat că nava de transport „Dali”, sub pavilion singaporez, a lovit unul din pilonii podului Francis Scott Key. Proprietarul înregistrat al navei este Grace Ocean Pte. Ltd., iar managerul este Synergy Marine.


Podul Francis Scott Key, ce are o lungime de 2,57 kilometri, a fost dat în funcţiune în 1977. Costurile construirii sale au fost estimate la 60,3 milioane de dolari.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc, soldate cu moartea unui elev și rănirea a trei adolescenți

Ultimele Stiri
abonare newsletter