Externe

Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Un atac armat a avut loc, vineri seară, la o sală de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puțin 60 de morți și peste 140 de răniți. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Atac aramt în Moscova, soldat cu seci de morți și răniți/Foto: SOTA Telegram Atac aramt în Moscova, soldat cu seci de morți și răniți/Foto: SOTA Telegram

 

 


Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin zeci de morți și răniți.

 


Combatanţi ai SI „au atacat o mare adunare (...) în împrejurimile capitalei ruse Moscova”, a transmis gruparea teroristă pe unul dintre conturile sale de pe Telegram, potrivit France Presse.

Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi şi peste 140 răniţi în momentul în care bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au deschis vineri focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova.


Ucraina: „O provocare planificată şi deliberată a serviciilor speciale ruse”

Ucraina, care face faţă de peste doi ani unei ofensive militare ruse, „nu are absolut nimic de-a face” cu atacul, a declarat consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

Mai mult, potrivit serviciilor secrete ucrainene, atacul poate reprezenta o provocare a Rusieie pentru înăsprirea situației din țară și psobilitatea unei mobilizări generale pentru război. 


„Atentatul terorist de la Moscova este o provocare planificată şi deliberată a serviciilor speciale ruse, la ordinul lui (Vladimir) Putin. Obiectivul său este să justifice lovituri şi mai dure împotriva Ucrainei şi mobilizarea totală în Rusia”, potrivit serviciilor secrete ucrainene. 

Casa Albă a transmis că este „alături de victimele teribilului atac”. Și Uniunea Europeană a condamnat în termeni duri atacul sângeros de la periferia Moscovei. 


„UE este şocată şi consternată”, a declarat purtătorul de cuvânt Peter Stano. „UE condamnă toate atacurile împotriva civililor”, a adăugat el.

De altfel, la începutul lunii martie, Washingtonul a avertizat Kremlinul cu privire la posibilitatea unui atac terorist în cadrul unor adunări în masă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin vrea întărirea armatei și organizațiilor de securitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter