Externe

Funeraliile opozantului rus Aleksei Navalnîi, desfășurate în condiții stricte de securitate. Rușii s-au adunat pentru a participa la ceremonia de rămas bun.

O mulţime de ruşi s-a adunat în faţa bisericii din Moscova, unde vineri se desfășoară ceremonia de rămas bun dedicată liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, care a murit în urmă cu două săptămâni într-o închisoare din Arctica, în circumstanţe neclare.

O mulțime de oameni s-a adunat pentru a participa la funeraliile opozantului rus Aleksei Navalnîi, la Moscova/Foto: Navalny's team youtube.com O mulțime de oameni s-a adunat pentru a participa la funeraliile opozantului rus Aleksei Navalnîi, la Moscova/Foto: Navalny's team youtube.com

 

 


Lungul şir de oameni care au mers la biserica ortodoxă din cartierul moscovit Mariino cu trei ore înainte de începerea ceremoniei de înmormântare a fost arătat de echipa lui Navalnîi pe reţelele lor de socializare.

 


„Veniţi să vă luaţi rămas bun de la Aleksei Navalnîi dacă sunteţi la Moscova. Cei care din diverse motive nu sunt acolo pentru a o putea face vă vor mulţumi”, scria unul dintre colaboratorii lui Navalnîi, Leonid Volkov, în prezent în exil, pe platforma X.

CITEȘTE ȘI: 
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoare. Acesta s-ar fi simțit rău după o plimbare.

La ora 12:00 (09:00 GMT) aliaţii politicianului decedat au dat startul unei transmisiuni în direct cu procesiunea funerară, care a început două ore mai târziu.


În prezent, peste 25.000 de persoane aşteaptă această transmisiune.

Printre moscoviţii veniţi să-şi ia rămas bun de la Navalnîi, sfidând avertismentele autorităţilor, pot fi observaţi oameni de toate vârstele, dintre care unii ţin în mână garoafe roşii.


Mai multe camere de supraveghere şi alte dispozitive care pot servi drept inhibitori ai semnalului de internet şi de telefonie mobilă au fost totodată amplasate pe stâlpii de iluminat de la cimitir.

Joi, anumite universităţi au difuzat avertismente pe reţelele de socializare ruseşti adresate studenţilor lor, cărora le cereau să nu participe la demonstraţii având legătură cu Navalnîi sub ameninţarea exmatriculării.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, la peste o săptămână de la moartea opozantului rus

Ultimele Stiri
abonare newsletter