Externe

Vreme extremă în SUA! Furtunile de zăpadă și gerul au omorât zeci de persoane.

Cel puţin 50 de persoane au murit în această săptămână din cauza vremii severe de iarnă care afectează Statele Unite.

Cel puţin 50 de persoane au murit în această săptămână din cauza vremii severe de iarnă care afectează Statele Unite/ Foto: @MyODFW - Twitter Cel puţin 50 de persoane au murit în această săptămână din cauza vremii severe de iarnă care afectează Statele Unite/ Foto: @MyODFW - Twitter

 

 


Cel puţin 50 de persoane au murit în această săptămână din cauza vremii severe de iarnă care afectează Statele Unite, au anunţat vineri autorităţile şi presa locală, informează AFP, citat de Agerpres.ro.

 


Gerul, ninsorile şi condiţiile de gheaţă fac drumurile deosebit de periculoase, perturbă transportul aerian, închid şcolile şi lasă mii de locuinţe fără curent electric.

Milioane de americani se află sub alertă meteo. În statul Tennessee, din estul Statelor Unite, Departamentul de Sănătate a raportat 14 decese cauzate de condiţiile meteorologice.


În statul Pennsylvania (nord-est), cinci femei au murit marţi într-un accident care a implicat o semiremorcă pe o autostradă, potrivit poliţiei.

Cinci decese cauzate de condiţiile meteo au fost de asemenea raportate în Kentucky (est), a informat vineri guvernatorul Andy Beshear într-un comunicat, în timp ce în Oregon (nord-vest), trei persoane au fost electrocutate când un cablu electric a căzut miercuri peste maşina lor în timpul unei furtuni de zăpadă, potrivit pompierilor din Portland.


În Oregon, 75.000 de persoane nu aveau energie electrică vineri seară, potrivit Poweroutage.us, iar guvernatorul a declarat stare de urgenţă. De asemenea, au fost raportate decese în statele Illinois (nord-est), Kansas (centru), New Hampshire (nord-est), New York (nord-est), Wisconsin (nord) şi Washington (nord-est).

Potrivit site-ului FlightAware.com, 1.100 de zboruri americane au fost anulate şi alte 8.000 au fost amânate din cauza vremii, în timp ce valul de frig va persista în anumite regiuni, cum ar fi centrul ţării, şi în weekend.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viscol puternic și vizibilitate apropae ZERO. Circulația pe un sector din Transalpina, închisă: „Șoferii să nu forțeze intrarea. Pot rămâne blocați în zăpadă”. VIDEO

Mare parte din SUA, lovită de o furtună puternică de zăpadă. Un pompier a murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter