Externe

Incendiu puternic într-un cămin de școală din China. 13 persoane au murit.

13 persoane au murit în incendiul unui cămin de şcoală din provincia Henan, în centrul Chinei.

13 persoane au murit în incendiul unui cămin de şcoală din provincia Henan, în centrul Chinei/ Foto: tass.ro (Fotograf: Erik Romanenko) 13 persoane au murit în incendiul unui cămin de şcoală din provincia Henan, în centrul Chinei/ Foto: tass.ro (Fotograf: Erik Romanenko)

 

 


În total, 13 persoane au murit în incendiul unui cămin de şcoală din provincia Henan, în centrul Chinei, a informat sâmbătă agenţia oficială de presă Xinhua, citată de Agerpres care citează AFP.

 


„Vineri, la orele 23.00 (15.00 GMT), departamentul local de pompieri a primit o alertă despre un incendiu în căminul şcolii Yingcai din satul Yanshanpu”, a raportat Xinhua, adăugând că o persoană a fost rănită.

Ea se află „în prezent în spital şi este în stare stabilă”, a precizat sursa. Potrivit Xinhua, „echipele de salvare au sosit rapid la faţa locului, iar flăcările au fost stinse la orele 23.38”.


În urma incendiului 13 persoane au murit.

A fost deschisă o anchetă

Autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului, a informat presa de stat.


Accidente asemănătoare au loc în mod regulat în China, adesea din cauza aplicării proaste a normelor de siguranţă. În noiembrie, 26 de persoane au murit şi mai multe zeci au fost spitalizate în urma unui incendiu într-o clădire a unei companii de producţie de cărbune din provincia Shanxi (nord).

La Beijing, un incendiu într-un spital a făcut 29 de morţi în aprilie, unul dintre cele mai grave dezastre care au avut loc în capitală după mai bine de douăzeci de ani. Acest incendiu i-a forţat pe pacienţi să fugă pe geam atârnându-se de cearşafuri şi să se refugieze cocoţându-se pe aparatele de aer condiţionat ataşate de faţadă. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de flori de mină descoperite într-un colet, pe Aeroportul din Cluj. Trebuiau să ajungă în China. FOTO

Clujeanul Marius Balo, în greva foamei pentru românca întemnițată în condiții grele, în China. Apel către ministrul Justiției: „Ce a făcut ministerul pentru Alina Apostol?”

abonare newsletter