Externe

Peste 100 de morți în urma unui cutremur devastator produs în nord-vestul Chinei

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur produs în cursul nopţii în provincia Gansu din nord-vestul Chinei.

Cutremur devastator în China/Foto CCTV youtube.com Cutremur devastator în China/Foto CCTV youtube.com

 

 


Alte sute de persoane au fost rănite în provincie în urma seismului puternic, potrivit televiziunii publice CCTV, citând instituţia provincială responsabilă cu intervenţiile în caz de cutremur.

 


Bilanțul de marți dimineața al autorităților chineze indică cel puțin 116 persoane ucise și aproximativ 400 rănite, în total, în provinciile Gansu și Qinghai din nord-vestul Chinei.

Cutremurul, cu magnitudinea 5,9, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a provocat pagube importante, în principal prăbuşirea unor case, potrivit agenţiei de presă Xinhua.


Operaţiunile de salvare erau în curs de desfăşurare marţi dimineaţă. Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut apel la depunerea „tuturor eforturilor” în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare.

Cutremurul s-a produs în provincia Gansu, în apropiere de graniţa cu provincia Qinghai. Alimentarea cu apă şi electricitate a fost întreruptă în unele localităţi. 


Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora locală 23:59 luni (15:59 GMT), potrivit USGS, care a revizuit în scădere intensitatea seismului, după ce iniţial anunţase magnitudinea 6.

Potrivit USGS, seismul s-a produs la circa 100 de kilometri sud-vest de Lanzhou, capitala provinciei Gansu, şi a fost urmat de mai multe replici de mai mică intensitate.


În august, 23 de persoane au fost rănite şi zeci de clădiri au fost distruse în urma unui seism cu magnitudinea 5,4 produs în estul Chinei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CUTREMUR în China: Cel puțin zece persoane au fost rănite, dintre care două grav

CUTREMUR în China: Cel puţin 47 de persoane au murit, aproape 300 au fost rănite

abonare newsletter