Actualitate

CUTREMUR în China: Cel puţin 47 de persoane au murit, aproape 300 au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs luni într-o regiune izolată din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 47 de persoane, a anunţat presa chineză.

47 de oameni au murit în China în urma unui cutremur 47 de oameni au murit în China în urma unui cutremur

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, potrivit Mediafax.


Cutremurele au provocat 47 de morţi şi 296 de răniţi grav, a anunţat un oficial din cadrul Biroului de seismologie din Gansu, precizând că au fost înregistrate cel puţin 371 de replici.

"Peste 21.000 de clădiri au fost avariate grav şi peste 1.200 s-au prăbuşit", a adăugat acest oficial, potrivit Mediafax.


Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut copaci şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului. 

Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar în Xi'An, capitala provinciei vecine Shanxi.


 

Etichete: cutremur
Ultimele Stiri
abonare newsletter