Externe

Giganți din mai multe industrii boicotează platforma X (Twitter). Elon Musk este acuzat de antisemitism

Mai multe companii și-au întrerupt publicitatea pe platforma X, din cauza unor reclame cu conținut antisemit care rulează pe rețea. Elon Musk, cel care deține rețeaua de socializare, a distribuit chiar el o postare cu conotații antisemite”.

Elon Musk este acuzat de antisemitism. FOTO: Depositphotos.com Elon Musk este acuzat de antisemitism. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Mai mulți giganți ai industriei de divertisment și tehnologie, printre care și Apple, Disney, Warner Bros Discovery și IBM au întrerupt, temporar, publicitatea de pe X/Twitter, după ce un raport al grupului american Media Matters a identificat reclame difuzate alături de conținut antisemit, care elogiază nazismul. 

 


Comisia Europeană a anunțat că oprește, la rândul său, atât pe X, cât și pe alte platforme sociale, din cauza unei creșteri a postărilor care incită la ură. 

Anterior, o coaliție de 164 de lideri și academicieni evrei a emis o declarație ca răspuns la tweet-ul lui Musk, solicitând companiilor precum Disney, Apple și Amazon și altor mari cumpărători de publicitate să „înceteze să mai finanțeze X prin reclame”, care reprezintă principala sursă de finanțare a platformei de socializare.


Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de „promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste”

Casa Albă l-a acuzat vineri pe Elon Musk că a făcut o „promovare abjectă urii antisemite şi rasiste” în una dintre postările sale pe reţeaua sa socială X, fosta Twitter, informează AFP, citat de Agerpres. Miliardarul a răspuns miercuri proprietarului unui cont care scrisese că evreii încurajează „ura împotriva Albilor” prin acest mesaj: „Ai spus exact adevărul”.

Pentru Casa Albă, postarea nu face decât să repete o teorie de complot populară printre naţionaliştii albi, potrivit căreia evreii au un plan secret pentru a favoriza imigraţia ilegală în ţările occidentale, pentru a submina acolo majoritatea albă. Această teorie a complotului a fost reluată şi de autorul atentatului asupra unei sinagogi din Pittsburgh în 2018, atentat ce s-a soldat cu 11 morţi.


„Este inacceptabil să repeţi minciuna odioasă (aflată) la originea actului antisemit cel mai sângeros din istoria SUA”, a declarat într-un comunicat Andrew Bates, un purtător de cuvânt al Casei Albe, cu referire la acest atentat.

După primul său răspuns, Elon Musk a continuat afirmând că Anti-Defamation Leage (ADL), o asociaţie de luptă împotriva antisemitismului, „atacă în mod injust majoritatea Occidentului, în pofida faptului că majoritatea Occidentului susţine evreii şi Israelul”.


„Aceasta pentru că ei nu pot, potrivit propriilor lor principii, să critice grupurile minoritare care reprezintă ameninţarea principală” faţă de evrei, a adăugat el.

ADL este una dintre organizaţiile nonguvernamentale ce denunţă o creştere notabilă a dezinformării şi insultelor homofobe şi rasiste pe X, după ce regulile de moderare au fost schimbate pe această platformă odată cu preluarea ei de către Elon Musk.

Proprietarul Tesla şi al SpaceX a mai criticat ADL la începutul lui septembrie, afirmând că grupul este „responsabil de cea mai mare parte din pierderea de venituri” ale platformei X.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cu o avere estimată la 192 miliarde de dolari, Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

abonare newsletter