Externe

Un britanic care și-a ucis soția a fost eliberat imediat după verdict. Bărbatul a încercat să se sinucidă

Un pensionar britanic a fost condamnat luni la doi ani de închisoare de către un tribunal cipriot care l-a găsit vinovat de uciderea soţiei sale, bolnavă de cancer în fază terminală.

Persoană bolnavă la pat/ Foto: depositphotos.com Persoană bolnavă la pat/ Foto: depositphotos.com

 

 


Un pensionar britanic a fost condamnat luni la doi ani de închisoare de către un tribunal cipriot care l-a găsit vinovat de uciderea soţiei sale, bolnavă de cancer în fază terminală.

 


Aflat în detenţie din decembrie 2021, David Hunter, în vârstă de 75 de ani, a părăsit tribunalul liber, instanţa ţinând cont de conduita sa bună din timpul celor 19 luni pe care le-a petrecut după gratii.

CITEȘTE ȘI:
Lege în favoarea eutanasiei, adoptată a treia oară de Parlamentul portughez. Președintele s-a opus prin veto până acum
Românul care și-a împușcat trei colegi și un polițist în Spania a fost eutanasiat. Era cunoscut ca „Pistolarul din Tarragona”

Acest britanic cu domiciliul în Cipru a fost găsit vinovat de „omucidere” pentru uciderea soţiei sale, Janice, în vârstă de 75 de ani, care suferea de leucemie.


Potrivit apărării, Janice Hunter şi-a implorat soţul, cu care era căsătorită de peste 50 de ani, să-i pună capăt suferinţei. După moartea soţiei sale, David Hunter a încercat să se sinucidă, conform avocaţilor săi. Potrivit Reuters, el a sufocat-o în casa lor din Paphos şi ulterior a încercat să se sinucidă cu pastile şi alcool.

El a fost acuzat iniţial de omor calificat, un cap de acuzare la care parchetul a renunţat ulterior, înlocuindu-l cu „omucidere”. Tribunalul a decis la 21 iulie că acţiunile sale nu au fost premeditate - ceea ce ar fi însemnat o sentinţă la închisoare pe viaţă - ci „acţiunea impulsivă” a unui om aflat în suferinţă, notează Reuters.


„Suntem mulţumiţi de decizia de astăzi a instanţei”, a declarat avocatul său, Michael Polak, după verdictul dat la Paphos (vest).

„El va fi eliberat imediat”, a confirmat acesta în faţa unui număr mare de jurnalişti, acest caz fiind foarte urmărit în Marea Britanie.


Procesul a ţinut, de asemenea, prima pagină în Cipru, fostă colonie britanică şi ţară în mare parte conservatoare, unde influenta Biserică Ortodoxă consideră eutanasia un păcat grav. În urma acestui caz, însă, Parlamentul cipriot a antamat discuţii referitoare la legalizarea eutanasiei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Putin avertizează: orice țară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ștearsă de pe fața pământului

Bărbat din Galați, ucis de câinele vecinului. O fată de 14 ani a fost atacată de același animal

Ultimele Stiri
abonare newsletter