Externe

Prezență redusă la urne în Paris pe tema interzicerii trotinetelor electrice. Decizia finală, pe masa primăriei

Parizienii au votat, duminică, pe tema interzicerii trotinetelor electrice în orașul de pe Sena. Însă prezența cetățenilor în cadrul referendumului consultativ a fost una redusă.

Prezență sub așteptări la referendumul privind interzicerea trotinetelor electrice în Paris/Foto: pixabay.com Prezență sub așteptări la referendumul privind interzicerea trotinetelor electrice în Paris/Foto: pixabay.com

 

 


Cetățeniii Parisului au fost chemați, duminică, la un referendum pe tema interzicerii trotinetelor electrice din oraș. 

 


Aproape 90% din voturile exprimate duminică au fost în favoarea interzicerii vehiculelor de transport alternativ.

 


Însă, potrivit datelor oficiale, aceasta nu este nici pe departe o decizie finală în acest caz, în contextul în care prezența la urne a fost redusă.

Sub 10% dintre cei înscriși pe listele electorale au participat la referendum, astfel încât din cei 1,38 milioane de electori înscriși la referendum doar 103.000 au votat.


Votul a fost în favoarea interzicerii trotinetelor în Paris - 89%. 

91.300 au votat pentru interzicerea trotinetelor electrice care nu sunt proprietate personală.


Referendumul a fost convocat ca răspuns la numărul tot mai mare de persoane rănite sau decedate în urma accidentelor în care au fost implicate trotinetele electrice. 

În 2021, o italiancă de 31 de ani a murit după ce a fost accidentată de o trotinetă electrică. Femeia a căzut și s-a lovit cu capul de trotuar, suferind un stop cardiac, relatează bbc.com

Primarul Parisului Anne Hidalgo a convocat referendumul, unde alegătorii puteau spune dacă sunt pro sau împotriva trotinetelor electrice.

Trei firme închiriază în jur de 15 mii de trotinete electrice în Paris. 

Primarul Anne Hidalgo a susținut inițial trotinetele, apoi a spus că apar prea multe accidente şi că e un transport prea scump (5€ pt o călătorie de 10 minute).

Referendumul desfășurat duminică în capitala Franței este unul consultativ, iar decizia finală va fi luată de primarul Parisului Anne Hidalgo.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trotinetele electrice de închiriat vor fi interzise la Paris. Peste 100.000 de locuitori au votat „pentru”

Civilizație á la Cluj! Trotinete parcate în mijlocul drumului!

Ultimele Stiri
abonare newsletter