Educație

28 de elevi din Cluj, defavorizați, vor primi echipamente digitale pentru școala online

Inspectoratul Școlar Județean Cluj va oferi unui număr de 28 de elevi din Cluj echipamente digitale necesare pentru școala online, cu mai puțin de o lună până la redeschiderea fizică a școlilor.

 

 


Prin convenția de colaborare încheiată între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și o companie IT, 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a, sunt beneficiarii unor echipamente digitale.

 


Elevii fac parte din clasele a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite. Totodată, ei reprezintă copii care nu au o situație avantajoasă, din punct de vedere material și social.

Astfel, ei singuri nu pot dispune de un dispozitiv personal, în scopul participării la activitățile de învățare online, prin intermediul platformelor educaționale.
 
Această inițiativă, derulată simultan și în alte două județe din țară, Iași și Timiș.


„Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate”, a transmis IȘJ.

Lista celor 10 licee din județul Cluj:

Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii;
Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda;
Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda;
Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda;
Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej;
Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej;
Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla;
Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla;
Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla;
Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.


„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Boc vrea să construiască creșe în comunele din zona metropolitană: „Aş prefera să sprijin o investiţie în Feleacu, oamenii să nu îşi mai aducă copiii în Cluj”

 

Clasele de liceu vor avea MAXIM 26 de elevi. Cîmpeanu: „Vor fi cu 1.000 de clase mai multe, doar la clasa a IX-a”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter