Educație

Boc vrea să construiască creșe în comunele din zona metropolitană: „Aş prefera să sprijin o investiţie în Feleacu, oamenii să nu îşi mai aducă copiii în Cluj”

Primarul Emil Boc a declarat că, dacă legea zonelor metropolitană va fi adoptată, ar fi posibilă finanțarea de către municipiu a unor obiective precum creșele și grădinițele în comunele din jurul Clujului.

 

 


Primarul a afirmat că municipiul Cluj-Napoca ar putea finanța construirea de creșe, grădinițe sau școli în comunele din zona metropolitană, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiȚi să își aducă copiii în oraș. Acest lucru ar fi posibil dacă legea zonelor metropolitane va adoptată de Guvern.

 


Din punctul său de vedere, o astfel de măsură ar ajuta la eliminarea traficului din Cluj-Napoca.

„Zona asta ar trebui să aibă un plan urbanistic general comun, care să stabilească exact și predictibil ce se poate construi în fiecare zonă, iar principiile să fie aceleași ca la Cluj-Napoca: asfalt, utilități bine dozate din punct de vedere al rețelelor, creșe, grădinițe și școli. De multe ori, aş prefera să sprijin o investiţie acolo, o grădiniţă, în Feleacu de exemplu, ca oamenii să nu îşi mai aducă copiii în Cluj-Napoca. Pentru noi, dacă avem această lege, comuna X e mai săracă, să ajutăm noi”, a declarat edilul, la un post local de radio.


CITEȘTE ȘI

Discuții între Guvern și Asociația Municipiilor, condusă de Boc. Guvernul suportă indemnizațiile persoanelor cu handicap, bursele și transportul elevilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter