Educație

Elevii ar putea face cursuri și sâmbăta! Cîmpeanu: „E clar că trebuie să vină mai multe ore la școală”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală chiar și sâmbăta pentru cursurile suplimentare din semestrul al II-lea.

 

 


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut că profesorii și elevii ar putea face cursuri la școală și în zilele de sâmbătă, fiindcă este nevoie de cursuri remediale, potrivit mediafax.ro.

 


Cadrele didactice în cauză vor fi plătite separat pentru orele suplimentare, din fonduri europene, de 30 de milioane de euro.

Aceste cursuri vor fi desfășurate în afara programei școlare din al doilea semestr:


„Printre cele 7.203 școli nu este niciuna care să spună că nu are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni, într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că acestea trebuie făcute față în față și peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de sfecificul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Începând de săptămâna viitoare, Cîmpeanu va analiza posibilele scenarii de redeschidere a școlilor pentru semestrul II.


CITEȘTE ȘI:

Școala online continuă pentru încă trei săptămâni. Când se vor întoarce elevii la școală?

 


Vești bune pentru profesori! Orele remediale vor fi plătite suplimentar.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter