Educație

Emil Boc a explicat situația școlilor din Cluj: „Vom reveni la educația față în față, dar acum orice ieșire ne poate băga în carantină”

Primarul Emil Boc a explicat care este situația la nivel național și de ce școlile vor rămâne închise în județul Cluj.

 

 


Toate școlile din Cluj sunt închise din luna octombrie, iar elevii și profesorii și-au mutat activitatea didactică în mediul online. Mulți clujeni consideră că școlile ar trebui redeschise. Primarul Emil Boc a explicat care este situația la nivel național, și asigură că școlile se vor deschide la un moment dat în Cluj.

„Fiecare ţară şi-a stabilit acel mix de politici pentru a putea ţine epidemia sub control, unele au închis, altele nu. La noi, prin aceste măsuri care s-au luat la nivel naţional, am reuşit să ţinem ţara să nu intrăm într-o carantină totală. Numărul de decese e mult sub media unor ţări europene. Vom reveni şi la educaţia faţă în faţă, dar acum orice ieşire din ceea ce avem ne poate trimite în ceva neprevăzut, într-o carantină naţionalizată. Este riscant să dai ce ai în mână pe ceva ce ar putea să aibă avantaje sau nu. Trebuie să mai rezistăm acum, luna asta decembrie pe care o mai avem în faţă. Va apărea vaccinul, care va însemna începutul depresurizării sistemului", a declarat Emil Boc, la un post de radio local.


CITEȘTE ȘI:

Elevii vor beneficia de echipamente IT pentru școala online în valoare de 150 de milioane de euro

Pregătire în online pentru examenul care îți poate schimba viața. Elev: „Școala online mi se pare inutilă. Acum sunt scoase în evidență erorile sistemului de învățământ”

 

abonare newsletter