Educație

Scade numărul de cazuri de COVID19 din rândul elevilor pentru prima dată de la începerea anului școlar. De ce rămân școlile închise?

Pentru prima dată de la începerea anului școlar, adică acum 8 săptămâni, cazurile de COVID-19 din rândul copiilor și tinerilor cu vârste între 0 și 19 ani, se împuținează.

Scade numărul de cazuri de COVID19 din rândul elevilor pentru prima dată de la începerea anului școlar. De ce rămân școlile închise? Scade numărul de cazuri de COVID19 din rândul elevilor pentru prima dată de la începerea anului școlar. De ce rămân școlile închise?

 

 


Procentul elevilor infectați cu noul coronavirus scade pentru prima dată în ultimele 8 săptămâni de școală, conform unor date ale Ministerului Sănătății, analizate de Edupedu.ro.

 


Procentul copiilor și tinerilor depistați pozitiv de COVID-19, a scăzut de la 6,53%, înregistrat pe 25 octombrie, la 6,43%, raportat pe 1 noiembrie; adică a scăzut cu 0,1%, un procentaj considerabil.

Și rata de creștere săptămânală a cazurilor de COVID-19 este în scădere în ultimele două săptămâni, față de primele săptămâni de școală.


Diferența dintre săptămâna 30 septembrie - 4 octombrie și săptămâna 5-11 octombrie a fost de 38,5%, iar în perioada 19 octombrie și 1 noiembrie, creșterile din fiecare săptâmână au fost de 13,8% și 12%, cu mult mai puțin decât în perioada precedentă.

Totuși, în ultima săptămână cazurile de COVID-19 din rândul copiilor și tinerilor cu vârste între 0 și 19 ani a fost de 308 infectări pe zi, 2.158 pe săptămână.


Chiar și așa, începerea școlilor nu a contribuit la creșterea accelerată a cazurilor din România, se arată într-o analiză Edupedu. Acest lucru a fost confirmat și de ministrul educației, Monica Anisie:

„Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări. În spațiul școlii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranță, sunt dezinfectanți, se poartă mască. Nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul e dincolo de poarta școlii”.


De ce sunt atât de multe școli în scenariu roșu, dacă situația este mai bună la elevi?

În această săptămână de școală 3.605 școli au început cursurile în scenariu roșu, exclusiv online. De trei ori mai multe școli sunt astăzi în scenariul al treilea, față de acum 12 zile.

De ce se desfășoară activitatea didactică online, dacă deschiderea școlilor nu a agravat situația epidemiologică din România?

„Este o măsură pe care Ministerul Sănătății a prevăzut-o și de aceea s-a emis și ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Vorbim despre ideea de a proteja pe copii și, la momentul la care am semnat acel ordin, Ministerul Sănătății a venit cu această propunere ca în momentul în care rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori să trecem în scenariul roșu, adica să desfășurăm cursurile online”, potrivit sursei menționate.

CITEȘTE ȘI:

E oficial! Școlile rămân ÎNCHISE încă 14 zile, în Capitală. Măsuri similare și la Cluj?

 

Elevii, părinții și profesorii, întrebați de Inspectoratul Școlar Cluj dacă ar trebui date tezele anul acesta

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter