Educație

Școlile din Cluj își modifică scenariile din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Din cauza creșterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus, mai multe școli din Cluj își vor schimba scenariile de funcționare a activităților.

Școlile din Cluj își modifică scenariile din cauza numărului de cazuri de COVID-19 Școlile din Cluj își modifică scenariile din cauza numărului de cazuri de COVID-19

 

 


Numărul de cazuri de Covid-19 crește într-un ritm accelerat, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj pregătește o hotărâre prin care vor fi modificate scenariile de funcționare a activităților didactice pentru ai multe școli din municipiul Cluj-Napoca.

 


Școlile trec pe scenariul 2

Astfel, după aprobarea Hotărârii nr. 50 din 12.10.2020, din data de 13 octombrie, următoarele școli vor trece la un alt scenariu de funcționare:

-Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca va trece de la scenariul 1 la scenariul de funcționare 2;
-Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca va trece de la scenariul 1 la scenariul de funcționare 2;
-Școala Primară „Horea” din Cluj-Napoca-Structura 1 va trece de la scenariul 1 la scenariul de funcționare 2.


Care sunt scenariile?

Scenariul de funcționare 1 presupune prezența fizică a tuturor elevilor la școală, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, purtarea măștii și a măsurilor de igienă.

Scenariul de funcționare 2 presupune prezența fizică a tuturor preșcolarilor și a elevilor din clasele I-IV, cât și a elevilor din ani terminal, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a și prezența alternativă – jumătate de clasă fizic, jumătate online, cu rotație la o săptămână sau două – a elevilor din restul claselor.


Scenariul de funcționare 3 presupune ca activitățile didactice să se desfășoare exclusiv online pentru toți elevii școlii, indiferent de clasa din care fac parte. Acest scenariu se aplică în cazul apariției cazurilor de Covid19 în interiorul unității de învățământ sau în cazul în care infrastructura unității nu poate respecta măsurile de distanțare fizică între elevi.

CITEȘTE ȘI:


Peste 70 de elevi INFECTAȚI cu COVID19. Numărul cazurilor crește zilnic!

 

 

O nouă grădiniță se va deschide în cartierul Între Lacuri

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter