Educație

Peste 70 de elevi INFECTAȚI cu COVID19. Numărul cazurilor crește zilnic!

Cazurile de covid cresc din ce în ce mai mult în rândul elevilor. Zeci de elevi sunt infectați în județul Cluj.

peste-70-de-elevi-infectati-cu-covid-numarul-cazurilor-creste-zilnic peste-70-de-elevi-infectati-cu-covid-numarul-cazurilor-creste-zilnic

 

 


În rândul elevilor s-au înregistrat 77 de cazuri de infectări cu noul coronavirus din 45 de unităâi de învățământ. De asemnea, s-a ajuns la 29 de cazuri de infectări în rațndul profesorilor din 24 de unități de învățământ.

 


Care sunt scenariile școlilor din Cluj?

-  294  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 124 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.


- 5 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

La trei cazuri înregistrate în diferite clase, unitatea de învățământ se închide, iar elevii  vor își vor desfășura activitatea în mediul online. La un singur caz înregistrat, clasa respective își va muta activitatea în online timp de 14 zile. Decizia de a se închide o școală este influențată de mai mulți factori.


CITEȘTE ȘI:

Peste 3.000 de cazuri de COVID înregistrate în rândul elevilor de la începutul școlii

 


NOI scenarii de funcționare pentru școlile din Cluj!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter