Educație

Apelul unui medic către profesori: AERISIȚI CLASELE, că nu ne trage curentul

Un medic cunoscut a făcut un experiment pentru a demonstra că purtarea măștii nu le face rău copiilor. Iată cinci măsuri simple și ușor de urmat pentru a proteja copiii de infectarea cu coronavirus.

Apelul unui medic către profesori: Aerisiți clasele, că nu ne trage curentul Apelul unui medic către profesori: Aerisiți clasele, că nu ne trage curentul

 

 


Medicul Mihai Craiu a enumerat cinci măsuri pentru protejarea copiilor de infecția cu coronavirus. Acestea sunt simple și ușor de urmat.

 

5 măsuri pentru a-i proteja pe elevi de Covid-19

După părerea medicului, pentru a ne proteja copiii de infectarea cu noul coronavirus, este necesar să luăm, concomitent, 5 măsuri. În primul rând, copiii care prezintă simptome nu trebuie duși la școală. Elevii și profesorii trebuie să poarte mască, să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța. La fel de importantă este și aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală:


„Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”, a spus medicul, susținând că profesorii trebuie să aerisească clasele, deoarece nu îi va trage curentul.

Purtarea măștii nu produce hipoxie

Pentru a demonstra că purtarea măștii de protecție nu scade saturația de oxigen, medicul Mihai Craiu a făcut un experiment de două ori: a purtat, în același timp, atât vizieră, cât și o mască.


Medicul susține concluzia că purtatul măștii nu produce hipoxie, după ce, în cadrul unei conferințe de o oră, a purtat cele două măsuri de protecție, concomintent, deși el suferă de astm, urmărind reacția corpului cu ajutorul unui puloximetru de spital.

„În momentul în care am înțeles că există foarte multe puncte de vedere diferite, am repetat experimentul în cadrul unei conferințe, realizate de departamentul nostru de comunicare al Institutului, în care am răspuns întrebărilor părinților, purtând și mască, și vizieră. A fost o întregistrare de aproape o oră, am răspuns și am stat cu pulsoximetrul la deget, cu un pulsoximetru profesional de spital. Și oamenii au putut să vadă că, timp de o oră, doctoul Mihai Craiu, un om de o anumită vârstă și care are astm, nu s-a desaturat, nu i s-a făcut rău. A putut să răspundă coerent tuturor întrebărilor, purtatul măștii nu produce hipoxie”, a explicat el pentru Digi24.


Părinții nu trebuie să-și verse emoțiile asupra copiilor

În urma interacțiunilor cu mai mulți copii la cabinet, acesta a concluzionat că elevilor nu le este atât de greu să poarte mască, pe cât consideră unii adulți:

„Copiii nu au fost foarte sâcâiți de mască, nici măcar cei mai plinuți care au transpirat mai mult. Cred că în acest moment, la copii domină sentimentul de bucurie a revederii. Părinții și bunicii sunt foarte emoționați și cel mai mare bine pe care îl pot face copiilor este să nu le verse în cap aceste emoții. Copiii se vor încărca de emoțiile noastre.”


Cu toate că un copil poate purta, fără probleme, o mască timp de 45 de minute sau o oră, medicul recomandă o pauză de câteva minute, în aer liber, fără mască, dar cu respectarea distanțării fizice.

CITEȘTE ȘI:

Vaccinul anti-Covid-19 nu îi va salva pe toți oamenii. Restricțiile vor fi necesare și pentru anii următori

 

Măștile pentru copii rămân obligatorii! Ce a anunțat Orban?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter