Sănătate

Tinerii au predispoziție genetică spre a face forme mai grave de COVID-19

Vârsta pacienților cu forme grave de Covid-19 a scăzut, în ultima perioadă, și tot mai multe persoane de 35-40 de ani fac forme severe ale bolii.

Tinerii au predispoziție genetică spre a face forme mai grave de COVID-19 Tinerii au predispoziție genetică spre a face forme mai grave de COVID-19

 

 

Tot mai mulți tineri fac forme grave de Covid, astfel că medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca spune că perioada concediilor, reluarea serviciului, dar și începutul școlar sunt factori care au favorizat infectarea celor tineri, activi.


 

O parte dintre persoanele tinere au chiar o predispoziție genetică de a face forme mai grave ale virusului.Aceste forme severe sunt, în opinia lui, determinate de o furtună de molecule inflamatorii.


Formele severe sunt condiționate de genetica fiecărui om

„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiționată de genetica fiecăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid-19 și care nu”, a precizat medicul.

Virusul devastează întregul organism prin răspunsul imun exagerat.

„Toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii, și, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcțiile lui vor fi afectate”, a mai adăugat el.


CITEȘTE ȘI:

Profesorii intră în categoriile de risc! Vor primi vaccinul antigripal

 


Cazuri de CORONAVIRUS în mai multe școli din Cluj. Câți elevi și profesori s-au infectat în prima săptămână?

 

 

abonare newsletter