Educație

Elevii sunt obligați să poarte mască. Ce spune Ministrul Sănătății?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă de către cei care pregătesc acest moment.

Elevii sunt obligați să poarte mască. Ce spune Ministrul Sănătății? Elevii sunt obligați să poarte mască. Ce spune Ministrul Sănătății?

 

 


 

”Distanța de un metru este relativă ca niște copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măști care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curțile școlilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menținem”, a precizat acesta, pentru Realitatea Plus.


 

Cele 3 scenarii vor fi aplicate în funcție de particularitatea școlilor

”Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate își are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcție de această zonă și de particularitatea acelei școli pentru fiecare județ în parte. DSP, Inspectoratele Școlare Județene, Comitetele Județene pentru coordonarea intervenției decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte”, a adăugat Tătaru.


El a mai menționat că ei și-ar dori să se facă școala față în față, dar nu se poate, astfel încât cei din clasele zero-IV sunt prea mici pentru școala online, iar  clasa a VIII-a și clasa a XII-a au examene și trebuie să participe.

”Celelalte clase să participe prin rotație, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a mai explicat ministrul.


Ce se va întâmpla cu studenții?

În ceea ce privește învățământul superior, Tătaru a menționat faptul că sunt pregătite norme pentru ”desfășurarea lucrărilor practice, precum și pentru cazarea în căminele studențești”, norme care vor fi gata într-o săptămână.

CITEȘTE ȘI:


Guvernul va achiziționa 500 de mii de tablete pentru elevi prin fonduri europene

 

13 măsuri pentru revenirea în siguranță a elevilor la școală

 

 

 

abonare newsletter