Educație

Studenţii de la UAD colaborează cu directori de creaţie de la Disney şi Pixar

Universitatea de Arte şi Design (UAD) din Cluj-Napoca a semnat, vineri, un memorandum de colaborare cu Universitatea JianQiao din Shanghai (China), în baza căruia studenţii clujeni au ocazia să lucreze inclusiv cu specialişti ai studiourilor de film Disney şi Pixar, care predau la instituţia chineză de învăţământ superior.

Cu ocazia semnării acestui memorandum, decanul Intermark International Design College (IIDC), din cadrul Universităţii JianQiao din Shanghai, James Kim, a declarat, că tinerii studenţi au dovedit talent în acest domeniu al artelor, iar prin acest document li se oferă o mare oportunitate de a se dezvolta.

“Memorandumul de înţelegere semnat între Universitatea Jian Qiao din Shanghai şi UAD Cluj-Napoca are rolul de a dezvolta relaţiile educaţionale, de a încuraja schimbul de studenţi. Tinerii studenţi români au dovedit talent în acest domeniu al artelor, iar prin acest document li se oferă o mare oportunitate de a studia în China, la universitatea noastră, care este este una specializată în înaltă tehnologie, media şi marketing. Studenţii UAD ar putea colabora cu specialişti ai studiourilor Disney şi Pixar, desenatori, directori de creaţie, specialişti în efecte speciale, care predau la Universitatea JianQiao. Le oferim un tren de prins acestor studenţi”, a spus Kim.


La rândul său, Iulian Moise, care este visiting profesor al Universităţii JianQiao din Shanghai şi care va prelua din următorul an universitar departamentul de digital design al IIDC, a declarat că studenţilor clujeni li se oferă astfel posibilitatea de a studia cu cei mai mari specialişti din lume din domeniul designului, a fashionului şi brandingului.

“Este un colegiu organizat pe principiile artei aplicate. La departamentul de digital design lucrăm cu animatori 2D, 3D, care sunt direct participanţi la realizarea unor filme de succes, ca Batman, Star Wars sau Toy Story. Studenţii care vor alege să urmeze cursuri organizate de specialişti de la studiourile Disney şi Pixar vor putea afla secretele meseriei direct de la ei, de la creatorii filmelor”, a spus Moise.


Universitatea JianQiao din Shanghai are 17.000 de studenţi, este împărţită în 7 colegii şi este organizată după modelul Cambridge.

Ultimele Stiri
abonare newsletter