Educație

Elevii turdeni fac cunoştinţă cu patrimoniul local

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate în fiecare an, în luna septembrie, în întreaga Europă, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europeane, avand ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea patrimoniului cultural.

În acest context, Muzeul de Istorie Turda în parteneriat cu Colegiul Naţional Mihai Viteazul organizează sâmbătă, 21 septembrie 2013 o excursie de documentare în satele din zona Văii Arieşului, pentru elevii implicaţi în activităţile de pedagogie muzeală – ateliere de lucru, vizite ghidate, expoziţie cu vânzare - derulate in perioada martie-iunie 2013.

Tehnicile tradiţionale de confecţionare şi ornamentare a obiectelor populare, deprinse de adolescenti sub indrumarea muzeografilor si a profesorilor de arte plastice, vor fi completate cu noi informatii legate de meşteşugurile şi tradiţiile, arhitectura si arta locală. Unul dintre obiectivele vizate este localiatea Rimetea, din judetul Alba, cunoscuta pentru conservarea si restaurarea caselor construite in secolele XVII-XIX. Cercetarea de teren se va finaliza cu întocmirea unui caiet de modele traditionale “culese” de elevii turdeni.

Etichete: elevi turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter