Educație

Tudorel Toader a pierdut șefia Universității din Iași. Noul rector ales este Liviu Maha.

Fostul ministru al Justiției în perioada Dragnea, Tudorel Toader, a pierdut șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași după ce a ocupat funcția de rector vreme de două mandate. Noul rector a fost ales profesorul Liviu Maha.

Tudorel Toader a pierdut șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași/Foto: Tudorel Toader Facebook.com Tudorel Toader a pierdut șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași/Foto: Tudorel Toader Facebook.com

 

 


În  cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), profesorul Tudorel Toader a pierdut funcția de rector în fața contracandidatului său Liviu-George Maha cu scorul de 67-33%.

Tudorel Toader a fost ales rector al universităţii ieşene în anul 2016, iar în timpul guvernării Dragnea a ocupat funcţia de ministru al Justiţie, fiind contestat atât de societatea civilă, cât şi de către opoziţie.


De altfel, contracandidatul lui Tudorel Toader, economistul Liviu Maha, care este profesor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, a câştigat şi primul tur de scrutin, el având cu 31 de voturi mai mult decât Tudorel Toader.

Profesorul Liviu Maha este noul rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași/Foto: Liviu Maha Facebook.com

După anunțarea rezultatelor, Tudorel Toader a denunțat o „monstruoasă coaliție” împotriva sa și a transmis o scrisoare colegilor universitari, prin care acuză o „campanie electorală plină de intimidări și neadevăruri”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tudorel Toader îi răspunde judecătorului Cristi Danileţ: A nu se confunda protocoalele referitoare la înfăptuirea justiţiei cu cele privind educaţia

abonare newsletter